4.4.2023 11:14

Στη Φινλανδία το 11ο Δημοτικό Σχολείο Χίου - Αστική Σχολή

Επίσκεψη στο σχολείο Muuruveden Koulu της Φινλανδίας 18/02/2023- 26/02/2023

Στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ “Friendsforourplanet!”, ολοκληρώθηκε η συνάντηση εκπαιδευτικών, στην οποία συμμετείχε το 11ο Δημοτικό Σχολείο Χίου- Αστική Σχολή. Η συνάντηση έλαβε χώρα στο Kuopio της Φινλανδίας, από 20-24 Φεβρουαρίου 2023, στην περιοχή Μuuruveden Koulu, η οποία φημίζεται για την παρθένα ομορφιά της φύσης και τις υπέροχες λίμνες.

Μέσα από ένα εποικοδομητικό κλίμα αμοιβαίας συνεργασίας, σεβασμού και επικοινωνίας οι εκπαιδευτικοί από την Φινλανδία, Βέλγιο, Ρουμανία, Ιταλία, Ισπανία και Ελλάδα αντάλλαξαν εμπειρίες και απόψεις σχετικά με τα ευρωπαϊκά εκπαιδευτικά συστήματα και τις εκπαιδευτικές πολιτικές των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έγινε αναφορά σε τρόπους ευαισθητοποίησης των μαθητών σε θεματικές που αφορούν τη μόλυνση του περιβάλλοντος καθώς και παρουσίαση καλών πρακτικών για την αφύπνιση των μαθητών σε περιβαλλοντικά θέματα που σχετίζονται με το «νερό».

Η φιλοξενία των συνεργατών της Φινλανδίας ήταν εξαιρετική. Το Φινλανδικό εκπαιδευτικό σύστημα θεωρείται ένα από τα καλύτερα στον κόσμο. Παρέχεται εξολοκλήρου δημόσια, δωρεάν εκπαίδευση με σύγχρονες σχολικές υποδομές και πλήρως εξοπλισμένες. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ