18.4.2024 16:08

Προβολή της ταινίας/ ντοκιμαντέρ "Backpack Full Of Cash" στην αίθουσα του 3ου & 8ου Δημοτικού Σχολείου

Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου Αδαμάντιος Κοραής, καλεί όλες και όλους, συναδέλφους και γονείς, στην προβολή της ταινίας/ ντοκιμαντέρ "Backpack Full Of Cash" την Κυριακή 21/4/2024 , στις 19:00 στην αίθουσα του 3ου & 8ου Δημοτικού Σχολείου. 
 
 Η ταινία αποκαλύπτει με τρόπο ρεαλιστικό τα τραγικά αποτελέσματα που έχει η διείσδυση της αγοράς στα σχολεία των ΗΠΑ. Δεν είναι καθόλου υπερβολή ότι και στη χώρα μας οι στόχοι για την "αυτοτέλεια" των σχολικών μονάδων, της απόσυρση της κρατικής ευθύνης, από τη χρηματοδότηση και στελέχωσή τους οδηγούν σε μια "εικόνα από το μέλλον" που όχι μόνο στην Αμερική αλλά και στην Ευρώπη, αποτελεί μια τραγική "κανονικότητα".
 
Η πραγματικότητα αυτή, ξεγυμνώνει την προπαγάνδα των κυβερνήσεων περί "βελτίωσης της εκπαίδευσης και του εκπαιδευτικού", μέσω της αντιεκπαιδευτικής και αντιεπιστημονικής πολιτικής της αξιολόγησης, φανερώνει τις αληθινές στοχεύεις που δεν είναι άλλες από το διαχωρισμό και την κατηγοριοποίηση των σχολείων, των μαθητών, των εκπαιδευτικών, με βάση την "τσέπη", όπου διάφοροι χορηγοί, μάνατζερ και επιχειρηματικοί όμιλοι θα κερδοσκοπούν πάνω στην ανάγκη για δωρεάν και υψηλού επιπέδου μόρφωση για όλα τα παιδιά.
 
Η ταινία αποτελεί κυριολεκτικό σοκ για τα δεδομένα της χώρας μας όπου εδώ και χρόνια χάρη στους αγώνες του κλάδου και την αυτοθυσία των εκπαιδευτικών, κρατούνται τα σχολεία ζωντανά, διατηρώντας μια ισχυρή ασπίδα ενάντια σε αυτά ακριβώς τα σχέδια. Αυτό και μόνο, είναι ένα μάθημα αισιοδοξίας και δύναμης για να συνεχίσουμε.

Η ταινία συμβάλλει στον αναστοχασμό για την ανάγκη ενεργού δράσης για την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα της εκπαίδευσης. Για ένα σχολείο πλήρως στελεχωμένο, για όλα τα παιδιά, που έχει στο επίκεντρο την ολοκληρωμένη μόρφωση των μαθητριών/ων, των παιδιών μας, την ανάγκη οι δάσκαλοι να είναι ευτυχισμένοι ασκώντας το παιδαγωγικό τους έργο, χωρίς εξωτερικούς καταναγκασμούς. Ο αγώνας κατά της αξιολόγησής τους συνεχίζεται!

Πρόκειται για μια παραγωγή των Stone Lantern Films και Turnstone Productions:Ο Matt Damon στην ηχογράφηση του ντοκιμαντέρ Backpack full of cash και Οι συντελεστές του ντοκιμαντέρ Sarah Mondale, Roger Grange & Vera Aronow

Σκηνοθεσία: Sarah Mondale (πρώην εκπαιδευτικός σε δημόσιο σχολείο της Νέας Υόρκης)

Παραγωγός: Vera Aronow

Μετάφραση-υποτιτλισμός: Μαρίνα Τουλγαρίδου.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ