8.4.2021 10:02

Πρόταση μετατροπής του 8ου Δ.Σ. σε πειραματικό με ... εντέλλεσθε!

Παράσταση διαμαρτυρίας Παρασκευή 12/04 στις 12:00 κάτω από τα γραφεία της Πρωτοβάθμιας

Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου με ανακοίνωση του εκφράζει τη διαφωνία του στη μετατροπή του 8ου Δ.Σ. σε πειραματικό:

Συνάδελφοι,

στις 22-3-2021 σας είχαμε κοινοποιήσει (αρ. πρωτ. 297) την απόφαση της ΔΟΕ σχετικά με τα πειραματικά σχολεία όπου μεταξύ άλλων καλούσαμε τους συναδέλφους να μην εμπλακούν στη διαδικασία αποδοχής της μετατροπής του σχολείου τους σε Πειραματικό για λόγους που αναφέρονται μέσα στην ανακοίνωση. Στην ίδια ανακοίνωση, η ΔΟΕ και ο Σύλλογός μας καλούσε επίσης και τους/τις Διευθυντές/ντριες Εκπαίδευσης να μην προβούν σε ενέργειες επιβολής του χαρακτηρισμού των σχολικών μονάδων ως Πειραματικές καθώς δεν έχουν καμία δημοκρατική νομιμοποίηση στο να πράξουν κάτι τέτοιο και θα συναντήσουν απέναντί τους την οργανωμένη και σκληρή απάντηση του εκπαιδευτικού κινήματος. 

Ο Δ/ντής Εκπαίδευσης Π.Ε. Χίου, αφού δεν υπήρξε κανένα ενδιαφέρον από τα σχολεία, αποφάσισε με το «έτσι θέλω» να προτείνει στην Π.Δ.Ε. Βορείου Αιγαίου (άρα και στο Υπουργείο Παιδείας) τη μετατροπή του 8ου Δ.Σ. Χίου σε πειραματικό παρά την ομόφωνη αντίθεση του συλλόγου διδασκόντων του σχολείου.

Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας με την επέκταση των Πειραματικών θέλει να πολλαπλασιάσει τα σχολεία που θα υλοποιούν αντιεκπαιδευτικές πολιτικές, την εφαρμογή της αξιολόγησης, την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων αφού οι εκπαιδευτικοί χάνουν τις οργανικές θέσεις τους και εργάζονται με θητεία ενώ αξιολογούνται και με βάση τις επιδόσεις τους μένουν ή «αποχωρούν» από το σχολείο! Η επιλογή των μαθητών που θα φοιτούν στα σχολεία αυτά δε θα γίνεται σύμφωνα με τη διεύθυνση κατοικίας τους, όπως ίσχυε μέχρι τώρα, αλλά με κλήρωση κάτι που συμβαίνει σήμερα σε όλα τα πειραματικά σχολεία. Καταργούνται, επομένως, τα γεωγραφικά όρια των σχολικών μονάδων, χάνεται η χωροθέτησή τους ως προς το μαθητικό δυναμικό και γίνεται ανακατανομή των μαθητών στις όμορες σχολικές μονάδες. Ταυτόχρονα εκπαιδευτικοί που έχουν προσφέρει χρόνια στο 8ο Δ.Σ. Χίου, χάνουν τις οργανικές τους και ίσως αναγκαστούν να αποσπαστούν σε άλλο σχολείο!

Συγχαίρουμε την αγωνιστική τη στάση του Συλλόγου Διδασκόντων του 8ου Δ.Σ. Χίου. Ο Σύλλογος Δασκάλων & Νηπιαγωγών Χίου στέκεται δίπλα τους και θα αγωνιστεί για την υπεράσπιση της δημοκρατικής τους απόφασης!

Τονίζουμε εδώ ότι ο Δ/ντής Εκπαίδευσης με βάση την εγκύκλιο, δύναται να προτείνει σχολείο για μετατροπή σε πειραματικό, δεν υποχρεώνεται! Όμως ο Δ/ντής Εκπαίδευσης Π.Ε. Χίου, αγνοώντας επιδεικτικά  την ομόφωνη απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων του 8ου Δ.Σ , προχώρησε σε εντέλλεσθε και χωρίς καν να έχουν ενημερωθεί οι γονείς του συγκεκριμένου σχολείου!

Το ΔΣ του Συλλόγου Δασκάλων & Νηπιαγωγών Χίου στέκεται δίπλα στα δίκαια αιτήματα των εκπαιδευτικών και :

  • καλεί τον Δ/ντή Π.Ε. Χίου να αποσύρει την πρόταση του 8ου ΔΣ Χίου για τη μετατροπή το σε πειραματικό.
  • καλεί τον Δ/ντή Π.Ε. Χίου να μην προτείνει κανένα άλλο σχολείο της Π.Ε. Χίου για μετατροπή σε πειραματικό. Τον καλούμε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να υπερασπιστεί τους Συλλόγους Διδασκόντων των Σχολείων της Π.Ε. Χίου, των οποίων και προΐσταται.
  • καλεί τους εκπαιδευτικούς σε συγκέντρωση συμπαράστασης προς τους εκπαιδευτικούς του 8ου Δ.Σ. Χίου την Παρασκευή 9-4-2021 στις 12:00 κάτω από τα γραφεία της Π.Ε. Χίου.

 

Η γενίκευση των Πειραματικών και Πρότυπων σχολείων μας αφορά όλους.

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ