3.8.2021 11:00

Πώς θα ανοίξουν τα σχολεία το Σεπτέμβριο

Η Νίκη Κεραμέως, με δηλώσεις της προ ημερών, ανέφερε ότι απόλυτη προτεραιότητας της κυβέρνησης είναι να γίνουν τα μαθήματα δια ζώσης.

«Απόλυτη προτεραιότητα της Κυβέρνησης είναι να γυρίσουμε από τον Σεπτέμβριο στην δια ζώσης εκπαίδευσης. Συζητάμε με τους ειδικούς για τα εργαλεία που θα το διασφαλίσουν αυτό. Το πρώτο και κυριότερο είναι το εμβόλιο, υπάρχουν και άλλα μέτρα, όπως το self test και τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το υπερόπλο είναι το εμβόλιο».

«Περίπου το 75% των εκπαιδευτικών είναι ήδη εμβολιασμένο, ωστόσο δεν φθάνει, χρειαζόμαστε και άλλους εμβολιασμούς, είναι πολύ σημαντικό να αξιοποιήσουμε αυτό το όπλο κατά της πανδημίας», είπε η Υπ. Παιδείας σε ότι αφορά την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Σε άλλη δήλωσή της, εξήγησε πως όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά σχετικά με την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για τους εκπαιδευτικούς, ενώ έκανε σύσταση σε όσους δεν έχουνε εμβολιαστεί να το κάνουν, την ίδια ώρα που ευχαρίστησε όσους εκπαιδευτικούς έχουν κλείσει ραντεβού για το εμβόλιο.

Ο σχεδιασμός είναι όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα και οι δομές να ανοίξουν κανονικά με δια ζώσης εκπαίδευση για όλους τους μαθητές και φοιτητές, σύμφωνα με την κυβέρνηση.

Το άνοιγμα των σχολείων κάθε χρόνο ορίζεται για τις 11 Σεπτεμβρίου, όμως η 11/9/2021 «πέφτει» Σάββατο. Συνεπώς, το άνοιγμα των σχολείων αναμένεται να πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου, δια ζώσης και με «εφόδιο» το εμβόλιο.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ