18.6.2020 8:10

Πανελλαδικές 2020: Στα μαθηματικά εξετάζονται σήμερα οι υποψήφιοι από τα ΕΠΑΛ

Στα Μαθηματικά (Αλγεβρα), μάθημα Γενικής Παιδείας εξετάζονται σήμερα Πέμπτη, οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ. Για καλά προετοιμασμένους υποψηφίους ήταν τα θέματα σε Μαθηματικά και Αρχαία Ελληνικά μαθήματα στα οποία εξετάστηκαν χθες οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων. 

Για τα μαθηματικά με το νέο σύστημα τα θέματα, όπως σχολίασε η ΟΕΦΕ ήταν κλιμακούμενης δυσκολίας και καλά διατυπωμένα. «Απευθύνονται σε καλά διαβασμένους και προετοιμασμένους μαθητές, οι οποίοι έχουν κατανοήσει σε βάθος την ύλη καιέχουν ευχέρεια στις πράξεις. Καλύπτεται ένα μεγάλο μέρος της εξεταστέας ύλης. Για να γράψει ένας μαθητής καλά θα έπρεπε να έχει κάνει πολύ καλή προετοιμασία για παραπάνω από ένα χρόνο, καθώς απαιτούνταν γνώσεις από προηγούμενες τάξεις του Λυκείου. Οι μαθητές που είχαν προετοιμαστεί επαρκώς μπορούσαν να προσεγγίσουν και να ξεπεράσουν το 10.

Συγχαρητήρια στην Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων διότι τα θέματα ίσως είναι τα καλύτερα των τελευταίων ετών» ΟΕΦΕ. Τα θέματα των Αρχαίων Προσανατολισμού κρίθηκαν για κατάλληλα προετοιμασμένους μαθητές, διαβαθμισμένης δυσκολίας. Εξετάζεται η γνωστική και αντιληπτική ικανότητα των μαθητών καθώς καλούνται να γνωρίζουν όλο το εύρος του σχολικού εγχειριδίου. Ίσως να δυσκολέψει τους μέτρια προετοιμασμένους μαθητές. Επίσης, το παράλληλο κείμενο είναι στοχευμένο. Βατό χαρακτηρίζεται και το αδίδακτο κείμενο. Αναμενόμενες είναι οι ασκήσεις που αφορούν τα γραμματικά και συντακτικά φαινόμενα.Για καλά προετοιμασμένους υποψηφίους χαρακτήρισε τα θέματα των Αρχαίων Ελληνικών η Eταιρεία Ελλήνων Φιλολόγων.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ