24.9.2020 13:21

Οργώνει τα σχολεία ο Ιατρικός Σύλλογος και ενημερώνει για τα μέτρα προστασίας

Με πρωτοβουλία του Ιατρικού Συλλόγου Χίου και την συμβολή των Διευθυντών Α΄θμιας και Β΄θμιας εκπαίδευσης κυρίων Αριστείδη Κελεπερτζή και Αιμιλιανού Ευαγγελινού πραγματοποιήθηκαν ενημερωτικές ομιλίες στους Διευθυντές Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων της Χίου με στόχο την καλύτερη κατανόηση και εφαρμογή των οδηγιών του ΕΟΔΥ σχετικά με τα μέτρα πρόληψης της πανδημίας COVID-19 στο σχολικό περιβάλλον.

Κοινή υπήρξε η διαπίστωση πως η συνέχιση της λειτουργίας των σχολείων κατά τη διάρκεια της πανδημίας –που αναμένεται ότι θα συνεχιστεί κατά τους επόμενους μήνες– είναι εξαιρετικά σημαντική. Η πλήρης λειτουργία του σχολείου είναι σημαντική και για τους εργαζόμενους γονείς που έτσι έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στην παραγωγική διαδικασία. Η ασφαλής λειτουργία των σχολείων έχει θεμελιώδη σημασία, ώστε να προληφθεί κατά το δυνατόν η διασπορά του ιού στον χώρο των σχολείων. Εξαιρετικά σημαντικό είναι επίσης, στη περίπτωση που υπάρξουν κρούσματα σε μια σχολική μονάδα, να περιχαρακωθεί η διασπορά ώστε να μειώσει τον αριθμό δευτερογενών κρουσμάτων ιδιαίτερα σε άτομα που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.

Βέβαιο είναι ότι το άνοιγμα των σχολείων θα συνοδευτεί με προβλήματα. Ήδη υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις αναστολής λειτουργίας τάξεων ή και σχολικών μονάδων πανελλαδικά.

Παρόλα αυτά από τα αποτελέσματα διερεύνησης περιστατικών που ανιχνεύθηκαν σε σχολικό περιβάλλον, προκύπτει ότι η μετάδοση της νόσου μεταξύ των παιδιών και από παιδιά σε ενήλικες είναι μάλλον ασυνήθης και συνεπώς, με την προϋπόθεση της συστηματικής εφαρμογής των απαραίτητων μέτρων προφύλαξης, οι εκπαιδευτικές μονάδες δεν αποτελούν περιβάλλον με αυξημένη δυναμική διασποράς του ιού σε σχέση με ανάλογους χώρους κοινωνικής δραστηριότητας των παιδιών. Από το σύνολο των εκπαιδευτικών τέλος επισημάνθηκαν πληθώρα προβλημάτων, όπως οι σημαντικές ελλείψεις σε προσωπικό και υλικά μέσα καθώς και η ανάγκη εκπαίδευσης του προσωπικού καθαριότητας, για τα οποία ο Ιατρικός Σύλλογος Χίου δεσμεύεται στην ανάληψη δράσεων ώστε να βοηθήσει στην από κοινού προσπάθεια για την επίλυσή τους.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ