29.5.2020 17:05

Ολοκληρωμένο πρόγραμμα Επαγγελματικού Προσανατολισμού από το Κέντρο Παιδιού και Εφήβου

Γράφει η Ελένη Παρασκευή Ράντζου, Ψυχολόγος – Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού

Είναι πλέον αποδεκτό πως ο επαγγελματικός προσανατολισμός αφορά συνολικά την ενήλικη ζωή μας και όχι μόνο την επαγγελματική μας επιλογή. Ο ειδικά εκπαιδευμένος σύμβουλος χρειάζεται να γνωρίσει καλύτερα τον συμβουλευόμενο προκειμένου να ανακαλύψει τα ενδιαφέροντα του, τις ικανότητές του, την προσωπικότητά του αλλά και τις προσωπικές του αξίες και επιθυμίες για να ένα επιτυχημένο πρόγραμμα επαγγελματικού προσανατολισμού.

Προκειμένου αυτό να συμβεί πραγματοποιούνται οι παρακάτω συναντήσεις:

• Στην πρώτη συνάντηση ο συμβουλευόμενος θα ενημερωθεί για το πρόγραμμα και τα οφέλη του και ο σύμβουλος θα λάβει τις πρώτες χρήσιμες πληροφορίες από τον ενδιαφερόμενο. Στο τέλος αυτού του ραντεβού θα ενημερωθούν και οι γονείς για τη διαδικασία που θα ακολουθήσει, ενώ συμπληρωματικές πληροφορίες μπορεί να ληφθούν επίσης.

• Στη δεύτερη συνάντηση, ο συμβουλευόμενος θα κληθεί να απαντήσει σε κάποια σταθμισμένα ερωτηματολόγια που αφορούν στην προσωπικότητά του αλλά και τα ενδιαφέροντα που έχει αυτή τη χρονική περίοδο.

• Στο τρίτο ραντεβού, ο συμβουλευόμενος θα κληθεί επίσης να απαντήσει σε ένα νέο ερωτηματολόγιο που αφορά στις ικανότητές του, εξετάζοντας διάφορους τομείς. Επιπλέον σε αυτή τη συνάντηση ο συμβουλευόμενος θα έχει κάποιο χρόνο με τον σύμβουλο επαγγελματικού προσανατολισμού ώστε να γίνει βαθύτερη διερεύνηση των προτιμήσεων του και των αναγκών του, τη στάση του απέναντι στα επαγγέλματα και τη ζωή συνολικότερα.

• Στο τέταρτο και τελευταίο ραντεβού, ο συμβουλευόμενος και οι γονείς του θα ενημερωθούν για τα αποτελέσματα των παραπάνω ερωτηματολογίων αλλά και των επαγγελματικών κατηγοριών που προκύπτουν.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που ο συμβουλευόμενος θα ανακαλύψει τις ικανότητές του και θα πάρει πληροφορίες για την προσωπικότητά του, με σκοπό να τις αξιοποιήσει όχι μόνο στην επιλογή της επαγγελματικής του ταυτότητας αλλά και σε όλη του τη ζωή.

Μάθετε περισσότερα για τα οφέλη του επαγγελματικού προσανατολισμού εδώ

 

Επικοινωνήστε μαζί μας για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία ή για να κλείσετε ραντεβού με τη Σύμβουλο Επαγγελματικού Προσανατολισμού. Πληροφορίες: Κέντρο Παιδιού και Εφήβου,Τμήμα Παιδιών και Εφήβων, τηλ 2271020000(εσωτ.1), www.kpechios.gr

 

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ