20.3.2022 10:54

Ο Ερυθρός Σταυρός στο 2ο ΓΕΛ Χίου

Το 2ο Γενικό Λύκειο επισκέφτηκαν τον Μάρτιο του τρέχοντος σχολικού έτους,  εκπαιδευτές του τοπικού παραρτήματος του  Ερυθρού Σταυρού Χίου μετά από αίτημα του σχολείου, με στόχο την ενημέρωση των μαθητών όλων των τάξεων για την αξία του εθελοντισμού , για την σημασία που έχουν οι αξίες της αλληλεγγύης, της ανθρωπιάς και της προσφοράς μέσα από μικρές ή μεγάλες πράξεις σε ατομικό ή συλλογικό επίπεδο.

Επίσης οι εκπαιδευτές ενημέρωσαν τους μαθητές μας σχετικά με την αφορμή  της ίδρυσης  του Ερυθρού Σταυρού, παρουσίασαν τις δράσεις του σε τοπικό επίπεδο αλλά και σε παγκόσμιο ,εξήγησαν αναλυτικά τους τομείς δράσης του Ερυθρού Σταυρού ( Τομέας Νοσηλευτικής, Κοινωνικής Πρόνοιας , Σαμαρειτών ) και έδωσαν πολλές και χρήσιμες πληροφορίες  σε ερωτήσεις που έγιναν από τους μαθητές σχετικά με την διαδικασία συμμετοχής τους σε δράσεις εθελοντισμού.

Η ενημέρωση ήταν άριστη και το ενδιαφέρον των μαθητών μεγάλο .

"Ευχαριστούμε τους εκπροσώπους του Ερυθρού Σταυρού Χίου για την άμεση ανταπόκριση τους να έρθουν στο σχολείο μας. Θα ακολουθήσει και νέα δράση ενημέρωσης των μαθητών μας από τον Ερυθρό Σταυρό και σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ Χίου, με θέμα τις πρώτες βοήθειες", αναφέρει σε ανακοίνωσή του το σχολείο. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ