1.12.2020 13:20

Μετά τον Δήμο και η Περιφέρεια δίνει 15.000 ευρώ για αγορά τάμπλετ

«Η τοπική αυτοδιοίκηση είναι αυτή η οποία καλείται να βγάλει τα «κάστανα από τη φωτιά»

Τόσο η Περιφέρεια όσο και ο Δήμος προσπαθούν να καλύψουν με ψηφιακά εργαλεία το εκπαιδευτικό κενό που δημιουργήθηκε στην τηλεκπαίδευση.

Ο  Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας Στέλιος Καμπούρης σε κοινή δήλωση του με τον Αντιπεριφερειάρχη Παντελή Μπουγδάνο υποστηρίζουν ότι η Περιφέρεια ανταποκρίθηκε άμεσα.

«Η Περιφέρεια ανταποκρίθηκε άμεσα στις ανάγκες της εκπαιδευτικής κοινότητας και το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα περιμένοντας το αίτημα από τη σχολική επιτροπή εκταμιεύουμε  το σχετικό ποσό για την προμήθεια των τάμπλετ», δήλωσε ο Παντελής Μπουγδάνος.

Το συνολικό ποσό ανέρχεται στα 15 χιλ. ευρώ για την αγορά 120-130 τάμπλετ.

Πρόβλημα στην επιτάχυνση των διαδικασιών αποτελεί η σχολική επιτροπή σύμφωνα με τον Στέλιο Καμπούρη καθώς όπως δήλωσε: «Ευχόμαστε και ελπίζουμε την άμεση και γρήγορη ανταπόκριση και από την πλευρά της σχολικής επιτροπής διότι ακόμα δεν έχει έρθει η επιστολή με το απαιτούμενο αίτημα για να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε μέσα στο θεσμικό πλαίσιο και να υλοποιήσουμε αυτή την απόφαση» και προσέθεσε ότι: «Η τοπική αυτοδιοίκηση είναι αυτή η οποία καλείται να βγάλει τα «κάστανα από τη φωτιά» για να καλύψει ανάγκες σχολείων οι οποίες είναι αποκλειστική αρμοδιότητα του Υπουργείου Παιδείας.»

Ο Στέλιος Καμπούρης περιέγραψε τη διαδικασία προμήθειας λέγοντας:

«Η προμήθεια αυτού του ψηφιακού εξοπλισμού εντάσσεται στο πλαίσιο των γρήγορων διαδικασιών λόγω Covid-19 και ως εκ τούτου με ένα γρήγορο απλό διαγωνισμό με τη συμφερότερη τιμή μπορεί να γίνει προμήθεια των τάμπλετ. Το θέμα είναι η ταχύτητα του αιτήματος. Εμείς εκταμιεύουμε το ποσό, προκηρύσσεται ένας διαγωνισμός με τρεις κλειστές προσφορές και αμέσως μετά ακολουθεί η ανάθεση»

Τέλος ο Παντελής Μπουγδάνος πρόσθεσε: « Η σχολική επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης θα μας στείλει επιστολή στην οποία θα δικαιολογεί το ποσό που χρειάζεται για τα υπολειπόμενα, για την προμήθεια τάμπλετ στα σχολεία και εκεί εμείς μπορούμε να συνδράμουμε.»

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ