3.2.2023 18:50

Με τους δημοσιογράφους του μέλλοντος- Βίντεο

Εκπαιδευτική επίσκεψη μαθητών από την Γ' τάξη του 11ου Δημοτικού Σχολείου Χίου

Μια ευχάριστη επίσκεψη δέχθηκε το πρωί της Παρασκευής ο "Π" στις εγκαταστάσεις του. Μαθητές και μαθήτριες από την Γ’ Τάξη του 11ου Δημοτικού Σχολείου Χίου ήρθαν στο χώρο για να μάθουν από κοντά πώς βγαίνει μία είδηση, μία εφημερίδα και μία εκπομπή.

Ο Διευθυντής της εφημερίδας «Πολίτης» και του politischios.gr Παντελής Φύκαρης μίλησε στα παιδιά για το επάγγελμα του δημοσιογράφου, τις διαφορετικές περιπτώσεις αλλά και τα μέσα που χρησιμοποιούνται για τη μετάδοση ενός συμβάντος.

Τα παιδιά έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το ταξίδι της πληροφορίας και τη μετατροπή του σε είδηση. Φάνηκε μάλιστα να είναι ιδιαίτερα προετοιμασμένα από την υπεύθυνη δασκάλα τους κα. Ελευθερία Τσουκαλά, καθώς είχαν μελετήσει παλαιότερα θέματα της εφημερίδας και του site και εστίασαν κυρίως στο σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το νησί με το νερό.

Στη συνέχεια κι έπειτα από μια σύντομη περιπλάνηση στις νέες εγκαταστάσεις του «π», βρέθηκαν όλοι στο ενα από τα δύο υπερσύγχρονα studio, όπου τα παιδιά έζησαν την εμπειρία μιας ζωντανής διαδικτυακής εκπομπής, παρουσιάζοντας το θέμα του νερού στο δικό τους «PODOPOLEIO».

Με τη χαρά ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους αναχώρησαν μετά από ώρα, αναφέροντας μάλιστα πολλά από αυτά ότι θα ήθελαν να ακολουθήσουν το επάγγελμα του δημοσιογράφου.

Θερμές ευχαριστίες για την προτίμηση αλλά και πολλά συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία στις εκπαιδευτικούς: Ελευθερία Τσουκαλά, Ευαγγελία Κοντίδη, αλλά και τον Διευθυντή του 11ου Δημοτικού Σχολείου – Αστική Σχολή Χίου κ. Κωνσταντίνο Χάμπα.

Τα παιδιά που πήραν μέρος στη δράση είναι οι:

Γιαλούρης Βασίλης, Ρίτσος Τριαντάφυλλος, Σαλεσιώτη Αρετή, Φωτιάδης Μιχαήλ, Τσαρούχα Ελένη, Στεφανάρα Μαρία, Ζούμας Φίλιππος, Ξεπαπαδάκου Μαριεύα, Χρυσούλη Ιουλία, Σπηλιοπούλου Πένυ, Καλαϊτζή Ελευθερία, Πονηρού Αγγελική, Κουγιούλη Αγγελική, Μαυραντή Μυρτώ, Κουτρή Ευρυδίκη, Λέκα Ύλιαν,  Μπαχαρίδου  Δέσποινα, Καγιέ-Χωρέμη Μάγια, Ζαννάκης Νικόλαος, Κουτσουράδης Ιωάννης, Μπενγκάσι Ματέο, Παπαδημητρίου Γιάννης, Γκαζούλλι Αρόν.

Η ανακοίνωση του σχολείου:

Ένα υπέροχο ταξίδι γνώσης στο χώρο της ενημέρωσης και της δημοσιογραφίας έζησαν οι μαθητές της Γ’ τάξης του 11ου Δημοτικού Σχολείου Χίου - Αστική Σχολή. Στα πλαίσια του μαθήματος της γλώσσας και των εργαστηρίων δεξιοτήτων επισκέφτηκαν τα γραφεία της εφημερίδας  « Πολίτης».  Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την τοπική εφημερίδα και να ζήσουν από κοντά την εμπειρία σύνταξης μίας εφημερίδας, οργάνωσης μίας διαδικτυακής εκπομπής και να κατατοπιστούν πλήρως για τις διαφορετικές ειδικότητες που απαιτούνται για την εύρυθμη λειτουργία μίας εφημερίδας.
Τα παιδιά ξεναγήθηκαν στους χώρους της εφημερίδας, μπήκαν στα στούντιο και στο χώρο ηχοληψίας. Έγιναν δημοσιογράφοι, παρουσίαζοντας με μεγάλο ενθουσιασμό την εκπομπή της τάξης μας « Το νερό δίνει ζωή», εστιάζοντας στο πρόβλημα της λειψυδρίας στο νησί μας.
Ευχαριστούμε πολύ για τον επαγγελματισμό, την υπέροχη φιλοξενία και τη μοναδική μαθησιακή εμπειρία που προσφέραν στους μαθητές μας, τον κ. Παντελή Φύκαρη, Ιδιοκτήτη - εκδότη της εφημερίδας «Πολίτης», τον κ. Κωνσταντίνο Φάκο, Συνιδιοκτήτη - υπεύθυνο Εμπορικού Τμήματος και την κ. Έφη Σαρμουσάκη, Υπεύθυνη επικοινωνίας.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ