7.5.2021 14:20

Με «σχετική ασφάλεια» ανοίγουν Δημοτικά και Νηπιαγωγεία

Χωρίς προβλήματα η προμήθεια self tests

Τρίτη φορά ανοίγουν τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία την ερχόμενη Δευτέρα, 10 Μαΐου. Τα Δημοτικά και Νηπιαγωγεία θα παραμείνουν ανοιχτά έως και τις 25 Ιουνίου. Οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς προμηθεύτηκαν χωρίς προβλήματα τα απαραίτητα self tests.

Η Πρόεδρος του  Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Μαρία Μουτρίκα και μέλος του Συλλόγου, Α. Σκούφαλου εξέφρασαν την αγωνία τους για το άνοιγμα ενώ παράλληλα επεσήμαναν την καθυστερημένη υλοποίηση των μέτρων στον εκπαιδευτικό χώρο.

Το άνοιγμα συνοδεύεται με την υποχρεωτική διενέργεια self tests που θα αποτελεί και προϋπόθεση για να εισέλθουν οι μαθητές στην τάξη. Η κα. Μουτρίκα τόνισε την σημασία της δια ζώσης εκπαίδευσης ωστόσο η διενέργεια self tests μεταφέρει την ευθύνη σε γονείς και εκπαιδευτικούς.

«Τα self test είναι ένα επιφανειακό μέτρο καθώς αυτό θα γίνει μια φορά την εβδομάδα. Αυτό  μεταφέρει την ευθύνη σε γονείς και εκπαιδευτικούς. Για τα μικρά παιδιά υπάρχει προβληματισμός στον τρόπο που θα πραγματοποιήσουν το self test» δήλωσε η κα. Μουτρίκα.

Εκτός παραμένουν ωστόσο σχολικοί τροχονόμοι και νοσηλευτές καθώς δεν έχουν τη δυνατότητα προμήθειας δωρεάν self test.

Οι συνέπειες της τηλεκπαίδευσης είναι ορατές σύμφωνα με την ίδια καθώς τα παιδιά δεν ανέπτυξαν κοινωνικές δεξιότητες ενώ ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο να υπάρξουν και συνέπειες στην ψυχολογία τους.

Ο εμβολιασμός των εκπαιδευτικών προχωρά με γοργούς ρυθμούς γεγονός που χαροποιεί την εκπαιδευτική κοινότητα καθώς από την νέα χρονιά ελπίζουν ότι θα έρθουν ένα βήμα πιο κοντά στην εκπαιδευτική πραγματικότητα.

Αντίθετα δεν υπήρξε καμία εφαρμογή των αιτημάτων του Συλλόγου που αφορούσε τη μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη, επιπλέον προσλήψεις για προσωπικό καθαριότητας αλλά και εκπαιδευτικό.

Οι όροι και οι προϋποθέσεις απουσιάζουν σύμφωνα με την κα. Σκούφαλου με αποτέλεσμα το άνοιγμα να μην συνοδεύεται με ένα αίσθημα ασφάλειας τόσο για τους εκπαιδευτικούς όσο και για τους γονείς.

Τέλος η κα. Σκούφαλου τόνισε ότι τα αιτήματα του Συλλόγου αναμένεται να υλοποιηθούν έστω την επόμενη χρονιά ενώ τα τεστ ταχείας ανίχνευσης θα πρέπει να διενεργούνται στα σχολεία από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.

 

 

 

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ