13.9.2021 12:53

Με μικροπροβλήματα και 13 θετικά κρούσματα σε μαθητές δημοτικών το άνοιγμα των σχολείων της Χίου

Με ελάχιστα προβλήματα χτύπησε το σχολικό κουδούνι για εκατοντάδες μαθητές των δημοτικών, των γυμνασίων και των λυκείων της Χίου.

Τα προβλήματα που αναφέρθηκαν την πρώτη ημέρα λειτουργίας των σχολείων ήταν ελάχιστα και αφορούσαν κυρίως, στο πρόβλημα εισόδου στο σύστημα καταγραφής των self test αλλά και σε έλλειψη αντισηπτικών σε σχολική μονάδα της πόλης της Χίου.

 «Τα σχολεία μπορούν να αγοράσουν και αντισηπτικά και μάσκες από τα δικά τους χρήματα. Υπάρχει προηγούμενη απόφαση από τον Μάιο, όμως σε γενική γραμμή τα σχολεία έχουν και αντισηπτικά και εφεδρικές μάσκες αλλά και θερμόμετρα», ανέφερε στον «π» ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αιμιλιανός Ευαγγελινός.

Αναφορικά με τα πιστοποιητικά των self test, ο κ. Ευαγγελινός, δήλωσε ότι, οι μαθητές οι οποίοι αντιμετώπισαν πρόβλημα, προσήλθαν στις σχολικές τάξεις με υπεύθυνες δηλώσεις με χαρτί, υπό μορφή υπεύθυνης δήλωσης.

13 κρούσματα σε μαθητές δημοτικών σχολείων

Στο ίδιο μήκος ήταν και οι δηλώσεις του Διευθυντή της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αριστείδη Κελεπερτζή.

Μιλώντας στον «π», ανέφερε ότι 13 μαθητές δημοτικών σχολείων της Χίου, δηλώθηκαν ως θετικοί, μη προσερχόμενοι στις σχολικές τάξεις.

«Οι συγκεκριμένοι μαθητές θα πρέπει να παραμείνουν εκτός τάξης για 10 περίπου ημέρες κι έπειτα να επιστρέψουν», δήλωσε ο κ. Κελεπετζής, προσθέτοντας ότι όλα τα δημοτικά σχολεία του νησιού διαθέτουν επαρκή αριθμό αντισηπτικών και μασκών.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ