11.9.2023 13:39

Κόλαφος οι δηλώσεις Βλυσίδου για την κατάσταση στα σχολεία της Χίου – Βίντεο

«Ξεκίνησαν εργολαβίες οι οποίες αφέθηκαν και δεν ολοκληρώθηκαν ποτέ», κατήγγειλε η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε δημόσια τοποθέτησή της με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Άστραψε και βρόντηξε το πρωί της Δευτέρας η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ευτυχία Βλυσίδου, με αφορμή την κατάσταση που επικρατεί στα Γυμνάσια και τα Λύκεια του νησιού ακόμα και «στο και πέντε» της νέας σχολικής χρονιάς.

Αρχικά η κα. Βλυσίδου σημείωσε ότι η εικόνα από άποψη πληρότητας εκπαιδευτικών είναι πολύ καλή αφού το ποσοστό ξεπερνά το 90%, κάτι που σημαίνει ότι σε μεγάλο ποσοστό έχουν καλυφθεί οι λειτουργικές ανάγκες των σχολείων ως προς το εκπαιδευτικό κομμάτι.

Στο αντίποδα, άσκησε έντονη κριτική για την εικόνα των σχολείων, σημειώνοντας ότι, υπάρχουν σημαντικά κτιριακά προβλήματα τα οποία όπως εξήγησε σοβούν για πάνω από μία 2ετία.

«Είχα πρόσφατα μία συνάντηση με τους διευθυντές των σχολείων και μου ανέφερε χαρακτηριστικά ο Διευθυντής του Εσπερινού ότι δεν έχουν τοποθετηθεί λαμπτήρες και ότι εκείνος θα χρησιμοποιήσει τους φακούς των προσκόπων», ανέφερε.

Παράλληλα έκανε λόγο για σημαντικές καθυστερήσεις έργων στα σχολεία, εξηγώντας ότι αυτό οδηγεί σε ανατίμηση του κόστους με αποτέλεσμα εκ των υστέρων να προβάλλεται η δικαιολογία ότι δεν υπάρχουν χρήματα.

Εξίσου μεγάλο ζήτημα, προσέθεσε η κα. Βλυσίδου, που έχει να κάνει με την ασφάλεια των μαθητών είναι οι καθαρισμοί των αυλών των σχολείων, καθώς ενώ οι καθαρισμοί έχουν ξεκινήσει, δεν έχει γίνει η καθαριότητα σε αρκετά σχολεία στους παρακείμενους χώρους.

«Πλέον σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα, θέτουμε επιτατικά προς επίλυση τα προβλήματα αυτά. Πρέπει επιτέλους να ολοκληρωθούν οι κτιριακές εργασίες στα εκπαιδευτήριά μας. Οι περσινές εργασίες ξεκίνησαν αλλά δεν ολοκληρώθηκαν ποτέ. Και αν ολοκληρώθηκαν έχουμε κακοτεχνίες όπως για παράδειγμα η μόνωση της στέγης του 1ου και 3ου Γενικού Λυκείου», δήλωσε.

Η ίδια πάντως ξεκαθάρισε ότι οι συγκεκριμένες επισημάνσεις δεν αφορούν καμία είδους ανάμειξη με τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου, υπογραμμίζοντας ότι η εκπαίδευση δεν κάνει πολιτική.

«Δεν με ενδιαφέρει ποιος θα είναι Δήμαρχος ή Περιφερειάρχης. Μείνανε τα έργα ημιτελή. Δεν ολοκληρώθηκαν ή δεν παρουσιάστηκε πρόοδος. Με δύο λόγια σταμάτησαν. Γι αυτό θέτουμε το θέμα επιτακτικά. Καθημερινά το γραφείο μου κατακλύζεται από κοινοποίηση εγγράφων Διευθυντών προς τις υπηρεσίες του Δήμου και όλοι επισημαίνουν ότι στέλνουν έγγραφα και δεν υπάρχει ανταπόκριση», κατέληξε.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ