12.4.2021 10:00

Χωρίς προβλήματα και με self test η επαναλειτουργία των Λυκείων στη Χίο

Δύο θετικοί μαθητές στο 1ο ΕΠΑ.Λ. Χίου και 4 σε καραντίνα εξαιτίας θετικού κρούσματος στον οικογενειακό τους περίγυρο

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα πέρα από μερικές καθυστερήσεις την πρώτη διδακτική ώρα, ξεκίνησαν την επαναλειτουργία τους τα Λύκεια και οι Λυκειακές Τάξεις στη Χίο, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου Αιμιλιανού Ευαγγελινού.

Όπως εξήγησε μιλώντας στο Politischios.gr, οι μαθητές προσήλθαν κανονικά στο σχολείο επιδεικνύοντας το αρνητικό αποτέλεσμα του self test, το οποίο είχαν τυπωμένο σε έγγραφο.

2 θετικοί μαθητές και 4 σε καραντίνα

Από τη σημερινή πρώτη ημέρα επαναλειτουργίας των Λυκείων δεν προσήλθαν 4 μαθητές, οι οποίοι βρίσκονται σε καραντίνα εξαιτίας κρούσματος στον οικογενειακό τους περίγυρο, με τον Αιμιλιανό Ευαγγελινό να εξηγεί ότι, δεν πρόκειται για περιπτώσεις μαθητών που είναι θετικοί στον Covid19, αλλά για περιπτώσεις που επιλέχθηκε η καραντίνα ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο η σχολική κοινότητα της Χίου.

Παράλληλα θετικοί σε Covid, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση βρέθηκαν 2 μαθητές στο 1ο ΕΠΑ.Λ. Χίου

Τεστ δύο φορές την εβδομάδα

Αναφορικά με τη διενέργεια τεστ, ο κ. Ευαγγελινός σημείωσε ότι αυτά θα γίνονται κάθε Δευτέρα και Πέμπτη, τουλάχιστον το πρώτο διάστημα ώστε να υπάρχει σαφής εικόνα για την εκπαιδευτική κοινότητα του νησιού.

Από σήμερα και για τις επόμενες δύο εβδομάδες, τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας δικαιούνται συνολικά τέσσερα tests (δύο για κάθε εβδομάδα). Ειδικότερα, από σήμερα, Δευτέρα, θα μπορούν να προμηθευτούν με μια επίσκεψη στο φαρμακείο δύο τεστ (θα γίνουν δύο καταχωρίσεις από τους φαρμακοποιούς), και την επόμενη εβδομάδα να παραλάβουν ακόμη ένα.

Όπως έχει ανακοινωθεί από το υπουργείο Παιδείας, σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος στο self test, οι απουσίες 1-2 ημερών μέχρι να γίνει το επαναληπτικό test δεν θα προσμετρώνται. Τα επαναληπτικά tests πρέπει να γίνονται εντός 24 ωρών, εξ ου και η λειτουργία των δημόσιων δομών και τις Κυριακές.

Απουσία και αποχώρηση από το σχολείο σε περίπτωση μη επίδειξης σχολικής κάρτας

Στην περίπτωση που κάποιος μαθητής δεν επιδείξει την σχολική κάρτα κατά την είσοδό του στην τάξη, δεν θα γίνεται δεκτός, θα λαμβάνει απουσία και θα αποχωρεί από το σχολείο. Εάν ο μαθητής είναι ανήλικος, θα παραμένει στον ειδικό χώρο που έχει διαμορφωθεί στο σχολείο για την αποφυγή περαιτέρω μετάδοσης του κορονοϊού COVID-19, μέχρις ότου οι κηδεμόνες του τον παραλάβουν, τηρουμένων όλων των ισχυόντων υγειονομικών μέτρων προστασίας.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ