12.6.2020 10:22

Χαιρετισμός του προέδρου της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κ. Καρατζά

Χαιρετισμός επί τη αναλήψη των καθηκόντων μου ως Προέδρου της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου της Χίου

Με την ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων μου ως Προέδρου της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου της Χίου, θα ήθελα να ευχηθώ στα μέλη του Διοικητικού της Συμβουλίου, στους συναδέλφους εκπαιδευτικούς, στους μαθητές και στους γονείς τους, στο διοικητικό προσωπικό των Σχολικών Επιτροπών, αλλά και σε όλους τους εμπλεκόμενους στην εκπαιδευτική διαδικασία να έχουν υγεία, αισιοδοξία και καλή δύναμη στο απαιτητικό, αλλά και τόσο δημιουργικό έργο μας, και ιδιαίτερα σε μια τόσο δύσκολή περίοδο, όπως αυτήν που διανύουμε τους τελευταίους μήνες.

Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για μένα, αλλά και μεγάλη ευθύνη συνάμα, η εκ νέου επιλογή μου ως Προέδρου της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κατά την χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Χίου. Θέλω, ιδιαίτερα, να ευχαριστήσω το Δήμαρχο Χίου,Σταμάτη Κάρμαντζη για την τιμή που μου έκανε, δίνοντάς μου την ευκαιρία να υπηρετήσω ξανά τα Δημοτικά Σχολεία και τα Νηπιαγωγεία του νησιού μας από την θέση αυτή.Ως εκπαιδευτικός κι ως παιδί συνταξιούχων Δασκάλων θα προσπαθήσω για το καλύτερό δυνατό για τα σχολεία του τόπου μας!!!!!!!!!!!

Τα έξι χρόνια που προηγήθηκαν έχουν γίνουν πολλά από τους προκατόχους μου (Δημήτριο Ψώρα, Αλέξη Καρίβαλη, Αλέκο Αντωνίου, τον υποφαινόμενο και Ειρήνη Ψύλλου) για το ‘’νοικοκύρεμα’’ της Σχολικής Επιτροπής, τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό των σχολείων, την βελτίωση των κτιριακών υποδομών και γενικότερα την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων του Δήμου μας. Πάνω σ’ αυτήν την γραμμή θα συνεχίσω μέσα σε πνεύμα συνεργασίας με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Σχολικής Επιτροπής, με τον Πρόεδρο της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Χίου, με τον Αντιδήμαρχο Παιδείας, με τον Πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, με την εκπαιδευτική κοινότητα, με τους Αντιδημάρχους και Προέδρους Νομικών Προσώπων και τις υπηρεσίες του Δήμου προς όφελος των παιδιών μας, του μέλλοντος της πατρίδας μας.

Ως βασικούς στόχους-άξονες της τωρινής μου θητείας θέτω:

  • Την εξεύρεση λύσης για την αποπληρωμή του χρέους ύψους 105.624,51 ευρώ των σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου στην ΔΕΥΑΝΧ. Τα σχολεία της Χίου για τελευταία φορά πλήρωσαν λογαριασμό νερού το μακρινό 2009.
  • Το κλείσιμο των απολογισμών των ετών 2011-2016 από εξωτερικό συνεργάτη λογιστή, με τον οποίο κατά την προηγούμενη θητεία μου ως Πρόεδρος υπογράψαμε ως Επιτροπή σύμβαση παροχής λογιστικών και φοροτεχνικών υπηρεσιών.
  • Την συνεργασία με το Τμήμα Περιουσίας του Δήμου Χίου για την ανεύρεση και αξιοποίηση της περιουσίας των σχολείων, και ιδιαίτερα εκείνων που δεν ανήκουν στην Δημοτική Ενότητα Χίου (η σχολική επιτροπή και τα σχολεία της Χίου έχουν αποστερηθεί χιλιάδες ευρώ από το 2010 και μετά).

Καλό υπόλοιπο σχολικής χρονιάς να έχουμε!!!!!!!

Κωνσταντίνος Γεωργ. Καρατζάς

Πρόεδρος της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου της Χίου

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ