17.1.2022 11:09

«Έσχατη λύση» οι καταλήψεις για τους μαθητές της Χίου (ΒΙΝΤΕΟ)

"Είμαστε ανοιχτοί σε διάλογο για την εξεύρεση λύσης"

Στην «έσχατη λύση» όπως δήλωσαν εκπρόσωποι των σχολείων του 1ου και 3ου Ενιαίου Λυκείου οδηγήθηκαν σήμερα το πρωί οι μαθητές αποφασίζοντας την κατάληψη των σχολείων έως ότου εισακουστούν τα αιτήματα των μαθητών.

Η εκπαιδευτική κοινότητα βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα καθώς η παραλλαγή της «Δ» και «Ο» οδηγεί την Κυβέρνηση σε μέτρα που ωστόσο σύμφωνα με τους μαθητές δεν θωρακίζουν μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Οι μαθητές δεν συμφωνούν με τα νέα μέτρα της Κυβέρνησης καθώς αυτή την στιγμή όπως αναφέρουν η εξάπλωση είναι δεδομένη. Πιο συγκεκριμένα, υπάρχουν σύμφωνα με όσα αναφέρουν, μαθητές με κρούσματα στο οικογενειακό τους περιβάλλον και λόγω απουσιών εξακολουθούν να πηγαίνουν στο σχολείο. Συνολικά τα περιστατικά σαν αυτά ανέρχονται στα 3. 

Επιπρόσθετα οι μαθητές καταγγέλλουν ότι, υπάρχει κενό στη διενέργεια δωρεάν τεστ PCR σε όλους τους μαθητές ενώ το ίδιο πρόβλημα παρουσιάζεται και στην χορήγηση «rapid test».  Μάλιστα σε τμήμα όπου διαπιστώθηκε θετικός μαθητής δόθηκε ένα δωρεάν self test σε όλους τους εμβολιασμένους ενώ οι ανεμβολίαστοι μαθητές επωμίστηκαν το κόστος των «rapid test».

Οι μαθητές παρ’ όλα αυτά επιθυμούν να συμμετάσχουν σε έναν υγιή διάλογο με στόχο την εξεύρεση λύσης. Μάλιστα σήμερα στο 1ο-3ο Λύκειο σήμερα θα βρεθεί εκπρόσωπος της Δ/βάθμιας Εκπαίδευσης με στόχο να συζητήσουν για τα προβλήματα που απασχολούν τους μαθητές. Μεταξύ άλλων οι μαθητές έχουν απευθυνθεί στο Δήμο Χίου αλλά και στις αντιπολιτεύσεις.

Έτσι ζητούν δωρεάν μάσκες και αντισηπτικά για τον covid-19 καθώς το κόστος είναι υψηλό ειδικά για μια οικογένεια με αρκετά παιδιά.

Επιπλέον, καταγγέλλουν ότι τα σχολεία δεν έχουν λάβει καμία στήριξη από το Δήμο Χίου με χαρακτηριστικό παράδειγμα για τους ίδιους τα αντισηπτικά τα οποία έχουν πληρώσει τα σχολεία από το ταμείο τους.

Μεταξύ των αιτημάτων τους είναι και η ύπαρξη κινητής μονάδας ΕΟΔΥ με στόχο τη διενέργεια τεστ σε όλα τα σχολεία του νησιού. Εκτός από μάσκες και αντισηπτικά οι μαθητές ζητούν την αραίωση των μαθητών ανά τάξη καθώς εξακολουθούν στα τμήματα οι μαθητές να είναι πάνω 20 μαθητές ανά αίθουσα.

Επίσης εκτός από τα αιτήματα τους, που αποσκοπούν στην υγειονομική θωράκιση των σχολείων, οι μαθητές ζητούν την κατάργηση Τράπεζας Θεμάτων και της ΕΒΕ, την ελαχιστοποίηση της ψυχικής κόπωσης των μαθητών λόγω της πανδημίας και των κενών από την εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Οι μαθητές δείχνουν να είναι εξαντλημένοι και από τις αλλαγές που προκύπτουν ανά τακτά διαστήματα που δεν αφορούν μόνο στα μέτρα για την πανδημία αλλά και την ύλη ή και τον τρόπο εξέτασης των μαθητών.

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες οι μαθητές ετοιμάζονται να πραγματοποιήσουν πορεία και συγκέντρωση, με στόχο την προβολή των αιτημάτων τους, την προσεχή Τετάρτη στις 11:30 το πρωί στην πλατεία Ν. Πλαστήρα.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ