6.4.2022 12:55

Εντυπωσιασμένοι από τη Χίο οι εταίροι του Erasmus+

Στo πλαίσιo του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ «Time Machine» το Λιβάνειο Γενικό Λύκειο Καρδαμύλων υλοποίησε με μεγάλη επιτυχία τη φιλοξενία και την εκπαίδευση 24 μαθητών και 10 καθηγητών από Κύπρο, Σκόπια, Πολωνία και Γαλλία από τις 28 Μαρτίου έως την 1η Απριλίου 2022. Με έναν από τους βασικούς στόχους την τουριστική προβολή του νησιού μας, της ιστορίας, του πολιτισμού και των παραδόσεων της Χίου πραγματοποίησαν επισκέψεις στα Καρδάμυλα όπου εκπονείται το πρόγραμμα, στη Βιβλιοθήκη Κοραή, στο Ναυτικό Μουσείο, στο Κάστρο, στο Μουσείο Μαστίχας, στο Πυργί, στα Μεστά, τη Νέα Μονή, τον Ανάβατο, τα Αυγώνυμα και τον Κάμπο. Οι επισκέπτες μας έμειναν εκστασιασμένοι κυρίως από τα Μεστά, το Πυργί, τον Κάμπο και τον Ανάβατο και αναρωτιούνταν έκπληκτοι για ποιο λόγο δεν έχει τουρισμό η Χίος. Έδωσαν συγχαρητήρια στους καθηγητές για την άρτια οργάνωση του προγράμματος και στους μαθητές των Καρδαμύλων για την άψογη και πολύ φιλική συμπεριφορά τους. Τo μοναδικό αρνητικό τους σχόλιο ήταν για τις υψηλές τιμές των εισιτηρίων.

Επίσης, με σκοπό την καλλιέργεια ομαδικότητας και κοινωνικών, γλωσσικών και γνωστικών ικανοτήτων οι μαθητές παρακολούθησαν εκπαιδευτικές δραστηριότητες, εκμάθηση χιώτικων παραδοσιακών χορών, έπαιξαν ποδόσφαιρο, μπάσκετ στο χώρο του σχολείου και «απέδρασαν» από το Mindtrap! Οι καθηγητές και μαθητές των σχολείων –εταίρων έκαναν πολύ κολακευτικά σχόλια για τη θερμή φιλοξενία μας και δήλωσαν ότι έμειναν εντυπωσιασμένοι και ότι θέλουν να μείνουν για πάντα στη Χίο!

Το Γενικό Λύκειο Καρδαμύλων ευχαριστεί το από καρδιάς τους Φίλους του Χιώτικου Χωριού, το Kardamylian Foundation (και προσωπικά τον κ. Ασπιώτη και τον κ. Αποστολή), τη Στέγη της Μαρίας, το Φιλοπρόοδο Όμιλο Καρδαμύλων, το εσπερινό ΕΠΑΛ Χίου (κ. Αργυρούδη Θέκλα), τη Βιβλιοθήκη Κοραή και τις χιώτικες εταιρίες (Χυμοί Κάμπος, Fresh Chios Beer), γονείς, μαθητές και συναδέλφους που συνέβαλαν στην πραγματοποίηση του προγράμματος.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ