Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ημερίδα για το Νέο Λύκειο και τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό από τα Φροντιστήρια Πουκαμισάς

Sep
21

Μία επιτυχημένη εκδήλωση που αφορά το Νέο Λύκειο αλλά και τα επαγγέλματα πραγματοποιήθηκε χτες από τα Φροντιστήρια Πουκαμισάς στη Χίο. Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο κ. Γατούδης Γεώργιος, σύμβουλος εκπαίδευσης και καριέρας της LABORA.

 Ο κ. Γατούδης στο ξεκίνημα της παρουσίασης αναφέρθηκε στην πανδημία ως αφορμή για να τονίσει ότι η αγορά εργασίας είναι δυναμική και μπορεί να μεταβληθεί με πολύ σύντομους ρυθμούς. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις αλλαγές που αφορούν το λύκειο όπως η τράπεζα θεμάτων αλλά και στην επαναφορά των συντελεστών βαρύτητας και των λατινικών. Τόνισε πως τα παιδιά πρέπει να ξεκινούν την προετοιμασία από την Α Λυκείου για να πετύχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Επίσης, έκανε εκτενή αναφορά στα ΕΠΑΛ τονίζοντας ότι δεν αποτελεί πάντα τον εύκολο δρόμο και παρουσίασε σχολές που σημείωσαν στις φετινές εξετάσεις υψηλότερες βάσεις στα ΕΠΑΛ από τις αντίστοιχες του ΓΕΛ.  Τελειώνοντας την εισήγησή του αναφέρθηκε στις βασικές ομάδες σχολών ανά επιστημονικό πεδίο και υπογράμμισε τα επαγγελματικά δικαιώματα και τις λεπτές διαφορές που τις διέπουν. Μετά το πέρας της εκδήλωσης, ο ομιλητής ήταν στην διάθεση μαθητών και γονέων για να θέσουν ερωτήσεις και απορίες στις οποίες και έδωσε σαφείς απαντήσεις.

Η κ. Ψαρέλη, διευθύντρια του φροντιστηρίου Πουκαμισάς, τόνισε: «Όλα τα παιδιά πρέπει να θέτουν τους στόχους τους από νωρίς. Στα Φροντιστήρια Πουκαμισάς κάνουμε δωρεάν ψυχομετρικά τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού σε όλα τα παιδιά με στόχο να ανακαλύψουν τις κλίσεις τους και πιστοποιημένοι σύμβουλοι ενημερώνουν τους μαθητές και τους γονείς για τις αλλαγές και την σωστή επιλογή επαγγέλματος. Φέτος, με τις αλλαγές του συστήματος και την επαναφορά της τράπεζας θεμάτων πολλοί μαθητές νιώθουν αβεβαιότητα όταν μπαίνουν για πρώτη φορά στο φροντιστήριο να ενημερωθούν. Γι’ αυτό και η σημερινή ημερίδα κρίθηκε απαραίτητη στο ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς. Βέβαια λόγω των μέτρων είχαμε περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων και δυστυχώς πολλούς ενδιαφερόμενους δεν μπορέσαμε να τους εξυπηρετήσουμε οπότε δεσμευόμαστε να επαναλάβουμε την ημερίδα. Η σωστή ενημέρωση είναι βασικό στοιχείο της επιτυχίας στην προσπάθεια ενός παιδιού. Οι συνεργάτες μου και εγώ είμαστε στη διάθεση των παιδιών και των γονέων για οτιδήποτε χρειαστούν σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς».

Σχόλια άρθρου: 0