29.3.2021 14:43

Εμβολιασμός εκπαιδευτικών με τη χρήση αδιάθετων εμβολίων

Προς εκμετάλλευση των αδιάθετων εμβολίων προχωρά η Δευτεροβάθμια και Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση προκειμένου οι εκπαιδευτικοί να εμβολιαστούν το συντομότερο δυνατό.

Τα αδιάθετα εμβόλια υπενθυμίζεται ότι προκύπτουν από ακυρώσεις, οι οποίες σε ολόκληρη την Ελλάδα δεν ξεπερνούν τις 500. 

Οι εκπαιδευτικοί σύμφωνα με τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Α. Ευαγγελινό θα έχουν την δυνατότητα να εμβολιαστούν στα τέσσερα εμβολιαστικά κέντρα του νησιού. Τα τέσσερα εμβολιαστικά κέντρα βρίσκονται στο Γενικό Νοσοκομείο, στο εμβολιαστικό κέντρο του ΕΟΔΥ, στο Πυργί και στα Καρδάμυλα.

Συγκεκριμένα οι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην εμβολιαστική διαδικασία θα συγκεντρώνονται σε μια λίστα. Έτσι οι ηλικιακά μεγαλύτεροι εκπαιδευτικοί θα προηγούνται με αλφαβητική σειρά.

«Οι εκπαιδευτικοί θα ειδοποιούνται για την ημέρα, την ώρα αλλά και το εμβολιαστικό κέντρο, όπου θα έχουν την δυνατότητα να εμβολιαστούν» ανέφερε ο κ. Ευαγγελινός.

Το ενδιαφέρον των εκπαιδευτικών να υποβληθούν στον εμβολιασμό είναι ικανοποιητικό και σύμφωνα με τον κ. Ευαγγελινό το σύνολο των εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας είναι 700.

Στις Οινούσσες έχει ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός ολόκληρης της εκπαιδευτικής κοινότητας ενώ σύμφωνα με τον ίδιο 12 στους 19 εκπαιδευτικούς έχουν εμβολιαστεί.

Τέλος σύντομα θα έχει την δυνατότητα η εκπαιδευτική κοινότητα να αξιοποιήσει τα self-test.

Ο κ. Ευαγγελινός χαιρετίζει το παραπάνω μέτρο, το οποίο θέτει και τις βάσεις για την θωράκιση της υγείας εκπαιδευτικών και μαθητών.

«Το μέτρο αυτό είναι προς την σωστή κατεύθυνση ώστε να μην υπάρχει διασπορά. Σε περίπτωση που κάποιο τεστ βγει θετικό θα χρειαστεί να υποβληθούν και σε μοριακό» δήλωσε.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ