15.4.2021 14:28

ΕΛΜΕ Χίου: Πολλά τα μέτωπα λίγα τα μέτρα

3 εμβολιασμοί εκπαιδευτικών στη Χίο

Με αφορμή το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που λαμβάνει χώρα αυτή τη στιγμή στην πρωτεύουσα, η Ε.Λ.Μ.Ε. Χίου παραχώρησε συνέντευξη τύπου με στόχο να εκφράσει την δυσαρέσκεια των εκπαιδευτικών απέναντι στα νέα μέτρα της Κυβέρνησης.

Η ΕΛΜΕ όπως ανέφεραν αντιδρά στην θέσπιση της ελάχιστης εισαγωγής για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια. Υπερασπίζεται τη Δημόσια Δωρεάν Παιδεία ενώ ταυτόχρονα τάσσεται κατά του τρόπου με τον οποίο άνοιξαν τα σχολεία.

Καμία από τις προτάσεις της Ομοσπονδίας δεν λήφθηκε υπόψη από την Κυβέρνηση με αποτέλεσμα σήμερα γονείς, εκπαιδευτικοί και παιδιά να επωμίζονται τις συνέπειες.

Self test και Διευθυντές-Αστυνομικοί

Σχετικά με τη διενέργεια των τεστ ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ, Σ. Σταυρινούδης σε δηλώσεις του τόνισε ότι τα δεδομένα θα ήταν πιο αξιόπιστα και οργανωμένα εάν κλιμάκια του ΕΟΔΥ αναλάμβαναν τη διενέργεια τεστ στα σχολεία. 

«Ο Διευθυντής του σχολείου καλείται να λειτουργήσει ως αστυνόμος καθώς καθημερινά οφείλει να ελέγχει η σχετική κάρτα. Ο Διευθυντής δεν μπορεί να γίνει κατασταλτικό όργανο» ανέφερε ο κ. Σταυρινούδης.

Παράλληλα η ΕΛΜΕ υποστηρίζει ότι δεν έχουν δοθεί σαφείς οδηγίες για το πότε θα ολοκληρωθεί η διδακτική διαδικασία ενώ παράλληλα μετέωρο παραμένει το πότε θα διενεργηθούν εξετάσεις.

Πάγιο αίτημα παραμένει η κατάργηση της τράπεζας θεμάτων, προαγωγικών εξετάσεων ενώ παράλληλα άδικη κρίνεται η ελάχιστη βάση εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση:

«Η ελάχιστη βάση εισαγωγής θα αφήσει έξω 25.000 μαθητές από την τριτοβάθμια εκπαίδευση σε μια χρονική περίοδο όπου τείνουν να αναγνωριστούν οι τριετείς κύκλοι κολλεγίων».

«Το Υπουργείο στέκεται απέναντι μας»

Ο Γ. Γραμματέας της ΕΛΜΕ, Δ. Πρωάκης συμπλήρωσε πόσο σημαντική είναι η δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία για ψυχολογικούς και κοινωνικούς λόγους. Παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε η εκπαιδευτική κοινότητα το Υπουργείο όπως ανέφερε δεν βοήθησε το έργο αντίθετα δυσκόλεψε τους εκπαιδευτικούς με τα πολλαπλά μέτρα.

Μόλις 3 εμβολιασμοί εκπαιδευτικών στη Χίο

Ιδιαίτερα ανησυχητική είναι η εξέλιξη της εμβολιαστικής διαδικασίας στους εκπαιδευτικούς. Τα αδιάθετα εμβόλια όπως όλα δείχνουν δεν επαρκούν:

«Στη Χίο έχουν πραγματοποιηθεί μόνο τρεις εμβολιασμοί. Ένα στη Δευτεροβάθμια και ένα στην Πρωτοβάθμια. Στα σχολεία ειδικής αγωγής δεν έχει εμβολιαστεί κανένας εκπαιδευτικός» ανέφερε μέλος της ΕΛΜΕ, Κ. Καρατζάς.

Έτσι όπως δήλωσε και ο Π. Νικήτας στόχος είναι η Κυβέρνηση  να πράξει το αυτονόητο: την ασφάλεια εκπαιδευτικών και μαθητών.

«Όχι στα Πειραματικά Σχολεία»

Τέλος Κατά των Πειραματικών σχολείων τάσσεται και η ΕΛΜΕ Χίου καθώς μοναδικό στόχο είναι να δημιουργηθούν διακρίσεις ανάμεσα στους μαθητές και να καταργηθούν οι οργανικές θέσεις εκπαιδευτικών.

«Μόλις εχτές ο Σύλλογος Διδασκόντων αποφάσισε το 3ο ΓΕΛ Χίου να μην μετατραπεί σε πειραματικό» δήλωσε ο κ. Σταυρινούδης.

 

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ