1.6.2021 16:27

ΕΛΜΕ Χίου: «Χρειαζόμαστε ουσιαστική, δημόσια και δωρεάν παιδεία»

Ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Χίου για τη μη ίδρυση πειραματικού σχολείου

Μετά από μεγάλο αγώνα που δόθηκε από κοινού με το Σύλλογο Διδασκόντων του 3ου ΓΕΛ Χίου, το οποίο είχε προταθεί να μετατραπεί σε ΠΕΙ.Σ από τη ΔΔΕ Χίου, θεωρούμε «νίκη» την τελική απόφαση του ΥΠΑΙΘ για μη δημιουργία ΠΕΙ.Σ. (Γυμνασίου και ΓΕΛ) στη Χίο.

Υπενθυμίζουμε     ότι   η   μετατροπή   - και   όχι   η    δημιουργία νέων ΠΕΙ.Σ. όπως αυτή είχε εξαγγελθεί  προεκλογικά -  επιχειρήθηκε   με αυταρχικό  τρόπο,  χωρίς   τη   συναίνεση   αλλά αντίθετα την ρητά   εκφρασμένη   αντίθετη   γνώμη  των   Συλλόγων   Διδασκόντων   όλων των σχολείων του νομού.
Η Χίος των γραμμάτων και των τεχνών:

  • δε θα συμφωνούσε με τα σχολεία «ελίτ» για λίγους άριστους μαθητές, καθώς μόνιμο αίτημα της εκπαιδευτικής κοινότητας είναι τα δημόσια ποιοτικά σχολεία για όλους τους μαθητές και όλες τις μαθήτριες. 
  • δε θα ήθελε μια κατηγοριοποίηση των σχολικών μονάδων, ενάντια στην οποία το εκπαιδευτικό κίνημα έχει δώσει μεγάλους αγώνες
  • δε θα ήθελε να επιβληθεί καθεστώς εργασιακής ανασφάλειας για τους εκπαιδευτικούς (απώλεια οργανικών θέσεων, μόνιμο καθεστώς υπεραριθμίας που θα επηρέαζε και τους εκπ/κούς όλου του νησιού, ελαστικές σχέσεις εργασίας κλπ)  και άνισης αντιμετώπισης για τους μαθητές.

Αντίθετα η Χίος του Κοραή και τόσων άλλων μεγάλων δασκάλων θα πρέπει να διεκδικεί:

  • σχολεία που αντιστέκονται στον κοινωνικό διαχωρισμό των μαθητών αλλά εξασφαλίζουν ισονομία για όλους τους μαθητές
  • σχολεία με επαρκή και ισόνομη κρατική χρηματοδότηση προς όφελος όλων των μαθητών και όχι σχολεία-κυνηγούς χορηγών για τους λίγους
  • σχολεία που εξασφαλίζουν εργασιακή ασφάλεια στους εκπαιδευτικούς οι οποίοι  καλούνται σε κάθε περίπτωση να παίξουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην παιδεία του μέλλοντος

Δε χρειαζόμαστε ένα «σχολείο – κόσμημα», χρειαζόμαστε και θέλουμε όλα τα σχολεία να κοσμούν την πόλη μας και να παρέχουν ουσιαστική, δημόσια και δωρεάν παιδεία σε όλους ανεξαιρέτως τους μαθητές. 

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ