24.3.2022 12:22

Εκπαιδευτικοί και μαθητές από Πολωνία, Ιταλία, Πορτογαλία και Τουρκία στο 11ο Δημοτικό Σχολείο Χίου

Στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus + « North, South, East, West : ORIENTEERING», εκπαιδευτικοί και μαθητές από την Πολωνία, την Ιταλία, την Πορτογαλία και την Τουρκία επισκέφτηκαν το 11ο Δημοτικό Σχολείο - Αστική Σχολή Χίου από 13- 18 Μαρτίου.

Σε ανακοίνωσή τους οι εκπαιδευτικοί του σχολείου αναφέρουν: «Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές μας τους υποδέχτηκαν με χαρά και ενθουσιασμό και τους ξενάγησαν στις εγκαταστάσεις του σχολείου μας. Οι μαθητές μας τραγούδησαν ελληνικά και αγγλικά τραγούδια σχετικά με την ειρήνη και την αλληλεγγύη και χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς. Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές μας παρουσίασαν βίντεο για το νησί μας, τα έθιμα, τη χλωρίδα του τόπου μας και τους Ολυμπιακούς αγώνες. Κατά την επίσκεψή τους στις τάξεις τους δώρισαν κατασκευές σχετικές με το νησί μας.

Το θέμα του προγράμματός μας είναι η υγιεινή διατροφή και ο αθλητισμός γι ’αυτό και οι μαθητές συμμετείχαν σε διάφορα αθλήματα στο στάδιο του νησιού και σε παραδοσιακά και αστεία παιχνίδια.

Επισκέφτηκαν αξιοθέατα του νησιού μας και ενθουσιάστηκαν από τη φιλοξενία και την ελληνική κουζίνα.

Οι συντονιστές του προγράμματος εξέτασαν την επίτευξη των στόχων των προηγούμενων μηνών και προχώρησαν στο σχεδιασμό των δράσεων για το επόμενο διάστημα.

Ευχαριστούμε θερμά τις οικογένειες που φιλοξένησαν παιδιά από την Ιταλία.

Ευχαριστούμε επίσης το Δήμο Χίου, τη Βιβλιοθήκη Κοραή, το Mastiha Shop και το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του σχολείου μας για τη βοήθειά τους».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ