21.12.2020 15:44

Δέκα νέες βιβλιοθήκες σε δημοτικά σχολεία της Χίου

Η επιχορήγηση ήταν ύψους 30.000 ευρώ

Στο πλαίσιο του έργου «Δράση εξοπλισμού των Δημοτικών σχολείων ενταγμένων στο σύστημα δικτύου σχολικών βιβλιοθηκών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης», ολοκληρώθηκε η παράδοση ψηφιακού εξοπλισμού και βιβλιοθηκών από το Υπουργείο Παιδείας στον Δήμο Χίου.

Συνολικά η Ενιαία Σχολική Επιτροπή κατόρθωσε να παραδώσει στα σχολεία 1374 βιβλία, 10 σταθερούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, 10 πολυμηχανήματα (Εκτυπωτής – Σαρωτής – Αντιγραφικό) και 10 βιντεοπροβολείς συνολικού κόστους 30.000 ευρώ.

Συνολικά 30.000 ευρώ δόθηκαν εκ των οποίων τα 11.688,30 ευρώ για τον ψηφιακό εξοπλισμό και τα 16.999,99 με  για τα βιβλία.

Ιδιαίτερα ευχαριστημένος φάνηκε να είναι ο Πρόεδρος της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κωνσταντίνος Καρατζάς.

«Η σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, παρά την μεγάλη γραφειοκρατική δουλειά-διαδικασία, που απαιτήθηκε να γίνει-ακολουθηθεί, ολοκλήρωση του έργου, είναι απόρροια της άψογης συνεργασίας μεταξύ του Προέδρου της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου της Χίου κ. Κωνσταντίνου Γεωργ. Καρατζά, του Αντιπροέδρου της Επιτροπής κ. Στρατή Φεργαδιώτη, των μελών της Επιτροπής Δέσποινας Κυριακώδη, Χρήστου Μακροκάνη και Σοφίας Μανωλάκη με τους Διευθυντές-ντριες των εμπλεκόμενων σχολείων και τους υπαλλήλους της Σχολικής Επιτροπής. Υπενθυμίζω για άλλη μια φορά το γεγονός της σημαντικότατης και καταλυτικής (για να μην χαθεί η δράση) συμβολής στην υλοποίηση του όλου εγχειρήματος του Αντιδημάρχου Παιδείας του Δήμου της Χίου κ. Γεωργίου Πατεριμού (είχε ενταχθεί στο πρόγραμμα, με ενέργειες της προηγούμενης Διοίκησης του Δήμου της Χίου επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τον Αύγουστο του 2018).» δήλωσε ο Πρόεδρος Κ.Καρατζάς

Συνολικά 10 δημοτικά σχολεία θα επωφεληθούν από την παραπάνω δράση με εξαίρεση το 4ο δημοτικό, της Καλλιμασιάς και των Καμποχώρων στο Χαλκειός. Ο Κ. Καρατζάς δικαιολόγησε την εξέλιξη αυτή αναφέροντας:

«θα πρέπει να βγει εξειδικευμένη πίστωση για όλα τα σχολεία που είναι στο ΦΕΚ του 2019 έτσι ώστε να πάρουμε τα χρήματα και να ξεκινήσουμε την διαδικασία.»

Τα δέκα σχολεία είναι 1ο Δημοτικό Σχολείο Χίου, 2ο Δημοτικό Σχολείο Χίου, 3ο Δημοτικό Σχολείο Χίου, 5ο Δημοτικό Σχολείο Χίου, 7ο Δημοτικό Σχολείο Χίου, 8ο Δημοτικό Σχολείο Χίου, 1ο Δημοτικό Σχολείο Βροντάδου, 2ο Δημοτικό Σχολείο Βροντάδου, 3ο Δημοτικό Σχολείο Βροντάδου και Δημοτικό Σχολείο Νενήτων.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ