17.12.2020 19:34

ΔΑΚΕ Καθηγητών: Υπέρ του ν/σ για την Τεχνική Εκπαίδευση

Η παράταξη της ΔΑΚΕ τάσσεται υπέρ του ν/σ για Τεχνική Εκπαίδευση και δεν συμφωνεί με την αριστερή πλειοψηφία της ΟΛΜΕ. Ο Κώστας Καρατζάς εκπροσωπώντας την ΔΑΚΕ δήλωσε:

«το νομοσχέδιο δεν θίγει τα ΕΠΑΛ. Πλέον θα παίρνουν επαγγελματικά δικαιώματα επιπέδου 4 και εάν ακολουθήσουν το μεταλυκειακό έτος (4ο έτος) ειδίκευσης, μετά την ολοκλήρωση της μαθητείας, παίρνουν επαγγελματικά δικαιώματα επιπέδου 5. Άρα δεν είναι ελκυστικές οι νέες επαγγελματικές σχολές για τους μαθητές, γιατί δίνουν επαγγελματικά δικαιώματα επιπέδου3.»

Σύμφωνα με την ΔΑΚΕ το παραπάνω ν/σ εφαρμόζεται στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης. Οι βασικές αντιρρήσεις της ΔΑΚΕ είναι:

  • «Στη βασική διοικητική δομή του νέου σχήματος θα υπάρχουν τρεις εκπρόσωποι της ΓΣΕΕ αλλά κανένας εκπρόσωπος της ΟΛΜΕ. Δηλαδή η ΟΙΕΛΕ που θα μετέχει μέσω ΓΣΕΕ θα έχει άποψη για τους τομείς και τις ειδικότητες στις Επαγγελματικές Σχολές και τα ΕΠΑΛ!!!
  • Είναι απαράδεκτο να γίνονται Διευθυντές στα ΙΕΚ και μη εκπαιδευτικοί Δημόσιοι Υπάλληλοι. Γίνεται λοιπόν προετοιμασία, ώστε να εισέλθει σιγά σιγά στην εκπαίδευση ο διευθυντής-μάνατζερ. Είναι απίστευτη η τακτική των αριστερών δυνάμεων στην ΟΛΜΕ που δεν ασχολούνται καθόλου με τη συγκεκριμένη ρύθμιση.
  • Όλες οι εκπαιδευτικές δομές πρέπει να περάσουν στο Υπουργείο Παιδείας.
  • Διαφωνούμε με την ένταξη των Επαγγελματικών Σχολών στη Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης. 
  • Σχετικά με την πρόβλεψη για τη δυνατότητα των αποφοίτων των ΙΕΚ (και των ιδιωτικών) να εισέρχονται στα Πανεπιστήμια, υπάρχει προβληματισμός και τη θέση μας θα σας τη στείλω σύντομα.»

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ