24.6.2020 17:25

«Απαράδεκτη η στάση της Δημοτικής Αρχής στις σχολικές επιτροπές»

Να μην περάσει η πολιτική της υποχρηματοδότησης στην εκπαίδευση ζητά ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου με επιστολή του προς τον Δήμο και τη Σχολική Επιτροπή Π.Ε. Χίου

Ως Διοικητικό Συμβούλιο κρίνουμε απαράδεκτη τη στάση της Δημοτικής Αρχής, η οποία με τις πρωτόγνωρες αποφάσεις που πήρε, δυσχεραίνει οικονομικά τα ήδη φτωχά ταμεία των σχολικών επιτροπών της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. 

H Δημοτική αρχή παρακρατά χρήματα από την τακτική δόση χρηματοδότησης προς τα σχολεία αυτή τη φορά από το νερό. Το ίδιο έκανε για τη ΔΕΗ και για το πετρέλαιο. Την ώρα μάλιστα, που τα λειτουργικά έξοδα «τρέχουν» και ενώ κάποια σχολεία έχουν παραγγείλει, μετά τις υποσχέσεις για αποδέσμευση χρημάτων, εξοπλισμό για τη σύγχρονη και ασύγχρονη εκπαίδευση. Τα 30.000€ που δίνονται στα σχολεία ως πρώτη δόση ισοδυναμούν με ψίχουλα και πολύ απλά δεν φτάνουν για τις υποχρεώσεις και τους λογαριασμούς τους.

Είναι φανερό ποια πολιτική υλοποιεί η Δημοτική Αρχή στην εκπαίδευση. Είναι η πολιτική της κυβέρνησης «πριν την κυβέρνηση», πολιτική περικοπών που θέτει τις σχολικές μονάδες σε θέση να μην μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες τους.

Η β΄ δόση όπως είχαμε διαβεβαιωθεί θα προοριζόταν για την αγορά ψηφιακού εξοπλισμού. Καταγγέλλουμε την πρόθεση για ακύρωση της επιχορήγησης για αγορά ψηφιακού εξοπλισμού, ενώ έχουμε ενημέρωση ότι σχολεία έχουν προχωρήσει στην αγορά ψηφιακού υλικού, μετά την έγγραφη προτροπή της πρώην προέδρου της σχ. επιτροπής. Τι θα γίνει λοιπόν με τα σχολεία που αγόρασαν ψηφιακό υλικό και έχουν ελάχιστα χρήματα για να καλύψουν τις λειτουργικές τους δαπάνες? Υπενθυμίζουμε ότι υπάρχει σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να επιχορηγήσει την αγορά ψηφιακού εξοπλισμού για τους μαθητές των σχολείων τους. 

Απαιτούμε από τη Δημοτική Αρχή να πάρει πίσω τις απαράδεκτες και αντιεκπαιδευτικές αποφάσεις της, να αποδώσει τα χρήματα για νερό, ρεύμα και πετρέλαιο από τον προϋπολογισμό του δήμου με έκτακτη επιχορήγηση, όπως έπρατταν και οι προηγούμενες δημοτικές αρχές. Καλούμε η Δημοτική Αρχή να ικανοποιήσει τα αιτήματα του συλλόγου μας όπως της έχουν επιδοθεί από τις 17/5/20/ΑΠ. 148:

Να μην απενταχθεί κανένα σχολείο από τις ενεργειακές αναβαθμίσεις αλλά και να προχωρήσει ο Δήμος στη λύση των στεγαστικών προβλημάτων νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων (ίδρυση νέων νηπιαγωγείων, νέα πτέρυγα ΔΣ Θυμιανών, Ειδικό Σχολείο κλπ).  Να ενταχθεί ο «Οίκος Διδασκάλων Χίου» σε πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης για την επισκευή μπαλκονιών, κουφωμάτων, στέγης.

Να υπάρχει συνεργείο εργασιών για τις μικροεπισκευές στα σχολεία, τη συντήρηση και επισκευή των σχολικών κτιρίων, ώστε να εξασφαλίζεται η ασφαλής φοίτηση των παιδιών αλλά και να οριστεί στη σχολική επιτροπή υπεύθυνος για την ασφάλεια των κτιρίων.

Να γίνει άμεση κατασκευή νέων σχολικών παιδικών χαρών όπου έχουν αποξηλωθεί οι παλιές, σύμφωνα με τις υπουργικές αποφάσεις για τις προδιαγραφές λειτουργίας παιδιών χαρών Υ.Α. 28492/2009(Β931), Υ.Α. 27934/2014(Β2029) και της εγκυκλίου 44/07-08-2014 του Υπουργείου Εσωτερικών και να επανατοποθετηθούν άμεσα καινούριες, ασφαλείς μπασκέτες εκεί που ξηλώθηκαν.

Να γίνονται έγκαιρα οι καθαρισμοί και η κοπή χόρτων στα σχολεία.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ