4.1.2022 10:41

Ανοίγουν κανονικά τα σχολεία τη Δευτέρα 10/1 με έξτρα τεστ

Ανοίγουν κανονικά τα σχολεία τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ. Θα θα γίνουν αλλαγές στα πρωτόκολλα λειτουργίας τους, με τις σχετικές ανακοινώσεις να αναμένονται μετά τη συνεδρίαση της επιτροπής των εμπειρογνωμώνων.

Οπως προκύπτει από πληροφορίες, η Επιτροπή συνεδριάζει στις 2 το μεσημέρι, και κατά πάσα πιθανότητα θα ακολουθήσουν σήμερα το απόγευμα ανακοινώσεις από τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη και την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. Η προσπάθεια που γίνεται από πλευράς ειδικών και κυβέρνησης είναι το ασφαλές άνοιγμα στις 10 Ιανουαρίου.

Ετσι, στην αλλαγή του υγειονομικού πρωτοκόλλου, προκρίνεται η αύξηση των self tests από δύο σε τρία, η μείωση του ποσοστού νόσησης σε ένα τμήμα ώστε να κλείνει (πιθανόν στο 30% σε σχέση με το 50%+1 που ισχύει σήμερα) αλλά και ο έλεγχος με rapid tests όλου του τμήματος σε περίπτωση κρούσματος.

Υπάρχουν, βέβαια, οι φωνές ειδικών που υποστηρίζουν την παράταση των χριστουγεννιάτικων διακοπών ή την τηλεκπαίδευση μέχρι να “σβήσει” η φωτιά της Ομικρον. Είναι δεδομένο ότι τα σχολεία μπορούν να αποτελέσουν την αφετηρία για αλυσίδες μετάδοσης, με αυστηρή τήρηση, όμως, των υγειονομικών πρωτοκόλλων η μετάδοση μπορεί να συγκρατηθεί και να περιοριστεί. Οι ανήλικοι 0-17 ετών αντιπροσωπεύουν το 17% του συνόλου των κρουσμάτων και από την αρχή της πανδημίας έχουν νοσήσει 219403 βρέφη και παιδιά. Κάθε εβδομάδα, τα παιδιά σχολικής ηλικίας δηλαδή από 4 έως 18 ετών αντιπροσωπεύουν σταθερά από το 22% έως το 25% του συνόλου των κρουσμάτων.

“Ανάχωμα” στη σοβαρή νόσηση των παιδιών αποτελεί ο εμβολιασμός, με τα ποσοστά όσο πάνε να ανεβαίνουν. Εως σήμερα εμβολιασμένο τουλάχιστον με μία δόση είναι το 53,7% των εφήβων 15-17 ετών και το 39,4% των εφήβων 12 έως 14 ετών. Παράλληλα, ήδη έχουν προγραμματιστεί ραντεβού εμβολιασμού για 85.500 παιδιά 5-11 ετών.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ