30.12.2021 11:28

Αναστέλλονται οι σχολικές εκδρομές

Στην απόφαση να ανασταλούν οι σχολικές εκδρομές με οποιοδήποτε μεταφορικό μέσο εντός και εκτός της Επικράτειας προχώρησε η κυβέρνηση. Αυτό προβλέπει η νέα υπουργική απόφαση που δημοσιεύθηκε σήμερα, η οποία περιλαμβάνει νέα περιοριστικά μέτρα κατά του κορονοϊού.

Η απόφαση δεν ήρθε ως κεραυνός εν αιθρία καθώς στο τραπέζι των συζητήσεων έχει τεθεί το ζήτημα της λήψης επιπρόσθετων μέτρων και στα σχολεία. Με φόντο την ταχύτατη εξάπλωση της Όμικρον, οι ειδικοί αναμένεται να εξετάσουν αλλαγές που θα αφορούν πιο αυστηρούς διαγνωστικούς ελέγχους (αυξημένο testing), ενώ υπάρχουν σκέψεις για την αλλαγή του πρωτοκόλλου στα σχολεία αναφορικά τον αριθμό των κρουσμάτων που θα πρέπει να καταγραφούν για να κλείσει ένα τμήμα. 

Σήμερα το υφιστάμενο πρωτόκολλο, το οποίο έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις από εκπαιδευτικούς και γονείς, προβλέπει ότι για να κλείσει ένα τμήμα θα πρέπει να νοσήσουν παραπάνω από τους μισούς μαθητές (50%+1).

Σε κάθε περίπτωση, οι τελικές αποφάσεις για τα σχολεία θα ληφθούν την επόμενη εβδομάδα, με όλα τα ενδεχόμενα να είναι ανοιχτά. Προσανατολισμός της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν στα σχολεία στις 10 Ιανουαρίου, το άνοιγμα τους όμως θα εξαρτηθεί από τις εισηγήσεις των ειδικών της επιτροπής και από τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα.

Αυτό επιβεβαίωσε με δηλώσεις ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, τονίζοντας πως «αν μας εγγυηθούν οι επιστήμονες ότι μπορούν να ανοίξουν με ασφάλεια, δεν υπάρχει λόγος να μετατεθεί το άνοιγμα τους». Ο Γιάννης Οικονόμου διευκρίνισε ωστόσο πως μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει καμία εισήγηση να μην ανοίξουν τα σχολεία μετά τις γιορτές.

Πηγή: alfavita.gr

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ