13.12.2021 11:04

4 μοριοδοτούμενα σεμινάρια για εκπαιδευτικούς που προσφέρουν άμεσες ευκαιρίες καριέρας

Οι περισσότεροι νέοι που επιλέγουν την εκπαίδευση ως καριέρα το κάνουν επειδή πραγματικά αγαπούν το αντικείμενο και θέλουν να προσφέρουν στις επόμενες γενιές. Δυστυχώς, όμως, δεν είναι λίγοι αυτοί που μετά το πέρας των σπουδών τους διαπιστώνουν ότι πρόκειται για μια υπερ-κορεσμένη αγορά εργασίας, όπου είναι δύσκολο να βρουν δουλειά. Παράλληλα, το όνειρο του διορισμού παραμένει για πολλούς ανεκπλήρωτο, αφού οι μεταθέσεις και ο χρόνος αναμονής δημιουργούν εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες.

Σε αυτό το πλαίσιο, η εξειδίκευση μπορεί να βοηθήσει σημαντικά. Υπάρχουν πολλά μοριοδοτούμενα σεμινάρια, τα οποία παρέχονται από πανεπιστήμια και φορείς δια βίου μάθησης και παρέχουν γνώσεις και δεξιότητες που εκτιμώνται ιδιαίτερα στην αγορά εργασίας. Πολλά από αυτά, μάλιστα, είναι δωρεάν και εξ αποστάσεως, οπότε είναι πολύ εύκολο για όποιον θέλει να αφιερώσει λίγο χρόνο να τα παρακολουθήσει. Το γεγονός, μάλιστα, ότι είναι μοριοδοτούμενα είναι τεράστιο πλεονέκτημα, αφού δίνει σημαντικό προβάδισμα στον υποψήφιο σε κάποιον δημόσιο διαγωνισμό.

Ρωτήσαμε τους συμβούλους εκπαίδευσης και σταδιοδρομίας από το Employ Edu σχετικά με τους τομείς του μέλλοντος και μας αποκάλυψαν τα τέσσερα σεμινάρια που προσφέρουν αυτή τη στιγμή τις περισσότερες ευκαιρίες καριέρας για εκπαιδευτικούς.

Μαθησιακές δυσκολίες

Οι μαθησιακές δυσκολίες αποτελούν πλέον ένα πεδίο, το οποίο λαμβάνεται σοβαρά υπόψη από γονείς και εκπαιδευτικούς. Δυστυχώς, όμως, ελάχιστοι εκπαιδευτικοί ακόμα διαθέτουν την κατάρτιση, για να κατανοήσουν σε βάθος τις διάφορες μαθησιακές δυσκολίες και να παρέμβουν με στοχευμένες στρατηγικές για αποτελεσματική διδασκαλία σε έναν μαθητή που το έχει ανάγκη.

Έτσι, ένα τέτοιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα αποτελεί σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για εκπαιδευτικούς που επιθυμούν να εργαστούν στην ιδιωτική εκπαίδευση, όπως σε σχολεία, φροντιστήρια αλλά και ιδιαίτερα μαθήματα.

Σχολική ψυχολογία

Είναι αδιαμφισβήτητο ότι οποιοσδήποτε ενήλικας εργάζεται με παιδιά και εφήβους είναι απαραίτητο να διαθέτει τις βασικές γνώσεις ψυχολογίας που θα του επιτρέψουν να προσεγγίσει αποτελεσματικότερα τους μαθητές του. Δυστυχώς, όμως, ελάχιστοι είναι αυτοί που έχουν επιμορφωθεί σχετικά, με αποτέλεσμα οι εκπαιδευτικοί με τέτοιες γνώσεις να είναι περιζήτητοι.

Συμβουλευτική καριέρας

Η συμβουλευτική καριέρας αποτελεί ένα ταχέως αναπτυσσόμενο πεδίο, στο οποίο εργάζονται τόσο εκπαιδευτικοί όσο και ψυχολόγοι. Με την κατάλληλη εκπαίδευση, ο ειδικός μπορεί να εργαστεί σε σχολεία αλλά και κέντρα δια βίου μάθησης, όπου θα εργάζεται με μαθητές αλλά και φοιτητές ή εργαζόμενους που επιθυμούν να εμβαθύνουν στην έννοια του επαγγελματικού προσανατολισμού και να κατανοήσουν καλύτερα τις ευκαιρίες που τους παρέχονται για μια επαγγελματική ζωή που καλύπτει τις ανάγκες και τις φιλοδοξίες τους.

Διαπολιτισμική εκπαίδευση

Η εκπαίδευση και στήριξη των παιδιών μεταναστών και προσφύγων αποτελεί ακόμα έναν τομέα που δεν έχει αναπτυχθεί επαρκώς. Η κατανόηση των ιδιαιτεροτήτων αυτών των μαθητών και η συμβολή στην ένταξή τους στην κοινωνική και σχολική πραγματικότητα είναι δεξιότητες που θα αξιοποιηθούν ιδιαίτερα στο μέλλον σε δομές και φορείς που ασχολούνται με την παροχή βοήθειας σε οικογένειες προσφύγων και μεταναστών.

Στο Employ Edu μπορείτε να βρείτε πληθώρα μοριοδοτούμενων σεμιναρίων, τα οποία ολοκληρώνονται συνήθως σε 100-500 ώρες, παρέχονται από πιστοποιημένους φορείς και προσφέρουν δυνατότητα εξ αποστάσεως παρακολούθησης. Μάθετε περισσότερα.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ