21.6.2024 14:04

3 + 1 βήματα για να στήσεις το προσχέδιο του Μηχανογραφικού σου

Γιατί πρέπει να κάνεις από τώρα ένα προσχέδιο για το Μηχανογραφικό σου;

Η ημέρα ανακοίνωσης των βαθμών των Πανελλαδικών Εξετάσεων πλησιάζει. Αμέσως μετά, και σ’ ένα σχετικά περιορισμένο χρονικό διάστημα, θα πρέπει να συμπληρώσεις το Μηχανογραφικό σου. Μην αγχώνεσαι! Εκμεταλλεύσου τον χρόνο μέχρι τότε και φτιάξε ένα προσχέδιο Μηχανογραφικού.

Διαμορφώνοντας από τώρα το προσχέδιο του Μηχανογραφικού θα έχεις χρόνο να αναζητήσεις με άνεση τις σχολές που σε ενδιαφέρουν και να βρεις πληροφορίες για τα προγράμματα σπουδών τους και τα επαγγελματικά τους δικαιώματα. Και όταν ανακοινωθούν οι βαθμοί και οι προθεσμίες θα είσαι έτοιμος και κατασταλαγμένος στις επιλογές σου.

3 + 1 βήματα για να στήσεις το προσχέδιο του Μηχανογραφικού σου

1ο βήμα

Εκτύπωσε τις Σχολές του Επιστημονικού Πεδίου στα μαθήματα του οποίου εξετάστηκες στις Πανελλαδικές από την ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας και μελέτησε τις Σχολές που μπορείς να δηλώσεις. Βρες τα προγράμματα σπουδών τους και μάθε για τα επαγγελματικά δικαιώματα και τις προοπτικές της κάθε σχολής.

2ο βήμα

Στην ίδια λίστα που έχεις εκτυπώσει, δίπλα στον όνομα της κάθε σχολής, σημείωσε τα γράμματα Α, Β, Γ ανάλογα με τις προτιμήσεις σου.

Α: στις σχολές που σε ενδιαφέρουν πολύ

Β: στις σχολές σχολή που σε ενδιαφέρουν λιγότερο

Γ: στις σχολές που δεν σε ενδιαφέρουν καθόλου

Πρόσεξε! Θα επιλέξεις τις σχολές που σ’ ενδιαφέρουν πραγματικά, ανεξάρτητα από την εκτίμησή σου για τους βαθμούς που θα πάρεις και χωρίς να επηρεάζεσαι καθόλου από την βάση των σχολών. Κάθε χρόνο τα δεδομένα αλλάζουν και υψηλή βάση δεν σημαίνει αναγκαστικά και καλή σχολή. Υπάρχουν πολλές σχολές με χαμηλότερες βάσεις που προσφέρουν εξαιρετικές προοπτικές εξέλιξης. Το κλειδί είναι να επιλέξεις τις σπουδές που σου αρέσουν, ώστε στο μέλλον να αγαπάς το επάγγελμά σου και να πετύχεις σε αυτό!

3ο βήμα

Συνεχίζεις την ιεράρχηση με ακόμη περισσότερη λεπτομέρεια. Αριθμείς τις σχολές 1, 2, 3,…, Αρχικά αυτές της κατηγορίας Α και στη συνέχεια της Β και της Γ. 

Ενδεικτικά: Α1, Α2… Α14, Β15,… Β35, Γ36…

Με αυτόν τον τρόπο έχεις διαμορφώσει τη λίστα των Σχολών που σε ενδιαφέρουν με βάση την απόλυτη σειρά προτίμησής σου. Όμως, δεν έχεις τελειώσει ακόμη!

+ Υπολογιστής Μορίων: Η εφαρμογή που θα σε φέρει ακόμη πιο κοντά στις τελικές σου αποφάσεις

Βρες εδώ μια αξιόπιστη εφαρμογή Υπολογισμού Μορίων και ακολούθησε τα βήματα. 

Επίλεξε τον τύπο του Λυκείου σου και τον Προσανατολισμό Σπουδών σου και καταχώρησε τους βαθμούς που εκτιμάς ότι θα πάρεις σε βασικά και ειδικά μαθήματα. 

Στη συνέχεια η εφαρμογή θα σου εμφανίσει τα ελάχιστα και μέγιστα μόρια που συγκεντρώνεις και θα σου εμφανίσει με πράσινο χρώμα τις σχολές που μπορείς να δηλώσεις, έχοντας ξεπεράσει την περσινή ΕΒΕ της κάθε σχολής. Η νέα ΕΒΕ θα είναι διαθέσιμη μόλις ανακοινωθούν οι φετινές βαθμολογίες. 

Επιλέγεις τις διαθέσιμες σχολές και προχωράς στο επόμενο βήμα. Συμβουλευόμενος τη λίστα σου με τα Α1, Α2 … Β15 κ.λπ., ταξινομείς τις διαθέσιμες πλέον σχολές με βάση τις προτιμήσεις σου, εκτυπώνεις το αρχείο και το προσχέδιο του μηχανογραφικού σου είναι έτοιμο!

Καλά αποτελέσματα!!

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ