12.10.2021 11:40

11 σχολεία της Χίου στα σχολικά γεύματα

Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ η απόφαση που συνυπογράφουν οι υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου, αναφορικά με το πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα», που θα υλοποιηθεί την τρέχουσα σχολική χρονιά σε συνολικά 1.530 σχολεία της επικράτειας, ανάμεσα στα οποία είναι και 11 σχολεία της Χίου.

Το μενού του Προγράμματος αφορά στο σύνολο των μαθητών των σχολείων και τις πέντε (5) εκπαιδευτικές ημέρες της εβδομάδας και είναι ειδικά σχεδιασμένο από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας, για να καλύψει τις διατροφικές ανάγκες των μαθητών,  στο πλαίσιο της μεσογειακής διατροφής.

Παράλληλα, αποβλέπει στην κοινωνικοποίηση των μαθητών, στην αποτροπή φαινόμενων σχολικής διαρροής, στην ανάπτυξη συμμετοχικού τραπεζιού, με στόχο την καλλιέργεια πνεύματος συνεργασίας και αλληλεγγύης στη σχολική κοινότητα. Επίσης, αποτελεί μία καλή πρακτική για την ανάπτυξη ενός υγιεινού τρόπου διατροφής.

Σημειώνεται ακόμη πως συνεχίζεται η προσπάθεια για αναβάθμιση και βελτίωση του προγράμματος με:

- νέο διατροφολόγιο προσαρμοσμένο στις προτιμήσεις των παιδιών

- αναβαθμισμένες προδιαγραφές ως προς τον τρόπο παρασκευής και διανομής των γευμάτων

- ανακυκλώσιμα μαχαιροπήρουνα σε ειδική θήκη

- προσθήκη ειδικών σημάνσεων για την ημερομηνία παρασκευής και συσκευασίας του γεύματος

Αναλυτικά τα σχολεία του νησιού που εντάσσονται στο πρόγραμμα:

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ