3.5.2012 14:14

«Θέλουμε την ενεργή συμμετοχή του κόσμου στα θέματα που τον αφορούν» (BINTEO)

Η Μ. ΜΠΟΓΗ ΚΑΛΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΜΑΧΙΜΟΣ ΣΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

«Να ευαισθητοποιηθεί και να μάθει να συμμετέχει όλος ο κόσμος  στην προσπάθεια διαχείρισης των θεμάτων που τον αφορούν και μετά τις εκλογές να παραμείνει μάχιμος και σωστά ενημερωμένος στην πρώτη γραμμή», είναι ένας από τους βασικότερους στόχους του κόμματος των Οικολόγων Πράσινων στην εκλογική διαδικασία που ολοκληρώνεται με την ψήφο του στις 6 Μαΐου.

 

Ουσιαστική φωνή

 

«Το 30% του εκλογικού σώματος δεν έχει αποφασίσει τι θα ψηφίσει, πρέπει να επιλέξει κάτι που τον αντιπροσωπεύει, πρέπει να ενημερωθεί για το πρόγραμμα και τις θέσεις μας και να έλθει κοντά μας  συνειδητά. Θέλουμε να ψηφίσει κάτι που θα τον αντιπροσωπεύει πραγματικά, γνωρίζοντας ότι θα έχει μια ουσιαστική φωνή που θα τον στηρίζει», δηλώνει η υποψήφια του κόμματος Μ. Μπογή.

 

Αναπτυξιακή πολιτική

 

 Ο σύλλογος οικολογίας και η οικολογική σκέψη έχουν ζωή περίπου 25 χρονών στη Χίο και ως κίνημα έχει καταθέσει το όραμα του για την αναπτυξιακή πολιτική που μπορεί να εφαρμοσθεί τοπικά.                                                                                         «Μας αντιμετώπιζαν ως περιθωριακούς, γραφικούς, ουτοπιστές, ως άτομα που δεν ξέρουν ακριβώς τι θέλουν. Όμως μέσα σε αυτά τα χρόνια η οικολογική σκέψη και αντίληψη υιοθετείται σχεδόν από όλους πια. Σ’ αυτό βοήθησαν πάρα πολύ τα σχολεία και η παιδεία, γιατί έδωσαν στον κόσμο τη δυνατότητα να καταλάβει πόσο σημαντικό είναι να έχουμε καθαρό αέρα, καθαρό νερό, ποιότητα ζωής, γιατί μπορεί να έχουμε γεμάτο πορτοφόλι και πολλά φαραωνικά αναπτυξιακά έργα και να μην έχουμε αέρα να αναπνεύσουμε ή να είμαστε συνέχεια στους γιατρούς από αρώστειες. Γι’ αυτό τοποθετούμε σε ισοδύναμη ζυγαριά το περιβάλλον, τη βιωσιμότητα, την οικολογική ισορροπία και αρμονία του ανθρώπου με την ανάπτυξη του τόπου. Έχουμε διαφορετική αντίληψη, δεν είμαστε μηδενιστές, όπως προσπαθούν να μας χαρακτηρίσουν, αλλά πιστεύουμε ότι οι επενδύσεις μπορούν και πρέπει να εναρμονισθούν με την αισθητική, το μέτρο και την αρμονία του νησιωτικού περιβάλλοντος, αρκεί να υπάρξει σωστός στρατηγικός σχεδιασμός».

 

Η δύναμη της γυναίκας

 

Η Μ. Μπογή προσβλέπει στη συμμετοχή και ενεργοποίηση των γυναικών, όχι μόνο στην εκλογική στήριξη του ψηφοδελτίου αλλά και στην ενεργό συμμετοχή στο  περιβαλλοντικό κίνημα.

«Η γυναίκα είναι ένα από τα σημαντικότερα δυναμικά που διαθέτει η κοινωνία μας. Μητέρα, σύζυγος, εργαζόμενη, φίλη, άνθρωπος με αξιοπρέπεια, δυστυχώς δύσκολα βρίσκει το χρόνο για να αφιερώνεται στα κοινά. Η παιδεία που έχουμε πάρει από το σπίτι, περισσότερο οι μεγαλύτερες ηλικιακά γενιές, θέλει τη γυναίκα κλεισμένη το σπίτι περισσότερο από τον άντρα, αφιερωμένη στα παιδιά και στην φροντίδα των άλλων, γι’ αυτό  δύσκολα βρίσκει το χρόνο και έχει αποθέματα δύναμης και ενέργειας να διαθέσει για τα κοινά. Αλλά, αν καταλάβουν πόσο σημαντικές είναι, ότι αυτές  πρέπει να νοιαστούν περισσότερο για το μέλλον των παιδιών τους, αν ενταχθούν στο περιβαλλοντικό κίνημα και την πολιτική συνειδητοποιώντας την δύναμη και την αξία της συμμετοχής σε ένα κίνημα όπως είναι η οικολογία και το περιβάλλον θα καταφέρουν να αλλάξουν τα χαρακτηριστικά των κομμάτων και της πολιτικής που μας έχουν οδηγήσει στα γνωστά αδιέξοδα». 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ