27.4.2012 22:39

Συνάντηση Στ. Καραβασίλη με την πρόεδρο των Ξενοδοχοϋπαλλήλων Χίου (VIDEO)

 

Με την Υπατία Πολιτάκη, πρόεδρο του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Χίου, συναντήθηκε ο υποψήφιος βουλευτής της «Κοινωνικής Συμφωνίας» Σταύρος Καραβασίλης, όπου και ενημερώθηκε για την καταγγελία της Ομοσπονδίας Ξενοδόχων ενάντια στην κλαδική σύμβαση των εργαζομένων, στην οποία απαιτούν μείωση των αποδοχών τους κατά 35%, ζητώντας να τηρηθεί ο Νόμος 4046/2012 (Μνημόνιο 2).

Όπως αναφέρει σε σχετικό δελτίο Τύπου ο Στ. Καραβασίλης:

«Η καταγγελία της σύμβασης πραγματοποιήθηκε στις 18 Απριλίου, ενώ η χώρα βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο με την ανοχή των κομμάτων εξουσίας που ζητούν την νομιμοποίηση του λαού για να συνεχίσουν τις πολιτικές λιτότητας και εξαθλίωσης της κοινωνίας.

Οι υποψήφιοι,  του ΠΑΣΟΚ όπως ο κ. Τριαντάφυλλος που με ευκολία αναφέρεται γενικά και αόριστα σε «5 άξονες για την ανάπτυξη» του νησιού μας, με την κα. Τσουρή να θέλει την «αυτοδύναμη Ελλάδα», όπως επίσης και της ΝΔ  κ. Κάρμαντζης που αναφέρεται με στόμφο (πλην όμως υποκριτικά) «επιστροφή στον άνθρωπο», με τον κ. Μουσουρούλη  να υποστηρίζει με σθένος την «επένδυση ΡΟΚΑ» στο νησί μας,  έχουν άραγε αντιληφθεί όλοι αυτοί τις συνέπειες της πολιτικής που υποστηρίζουν και έχουν το θράσος να ζητούν από τους συμπολίτες μας την ψήφο τους;

Καμία κουβέντα από κανένα τους για τα μέτρα του Μνημονίου 2 που έχουν υπογράψει και υποστηρίζουν. Θα περίμενα περισσότερη ειλικρίνεια από ανθρώπους που ζητούν τη ψήφο των Χιωτών. Κανένας τους δεν μιλάει για τις περικοπές και τους εκβιασμούς που δέχονται οι εργαζόμενοι στο νησί μας. Επενδύουν στη σιωπή τους και στο φόβο που καλλιεργούν τα συστημικά μέσα ενημέρωσης για να επανεκλεγούν και να συνεχίσουν να υπηρετούν τα συμφέροντα όχι μόνο των δανειστών μας αλλά και των ντόπιων μεγαλοεπιχειρηματιών.

Ο υποψήφιος της «Κοινωνικής Συμφωνίας» Σταύρος Καραβασίλης καλεί σε δημόσιο διάλογο και συζήτηση τους υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, που στηρίζουν το Μνημόνιο, τους καλεί να πάρουν θέση στα προβλήματα των συμπολιτών μας στη Χίο.

Οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι ναυτεργάτες, οι συνταξιούχοι Χιώτες και Χιώτισσες οφείλουν στις 6 Μαΐου να δώσουν την απάντηση τους».

 

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ