9.5.2012 10:39

Το παιχνίδι με τη φωτιά της επανακαταμέτρησης

ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ ΠΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΥΡΙΟ Ο ΣΤ. ΚΑΡΜΑΝΤΖΗΣ ΔΙΑΛΥΕΙ ΠΡΟΩΡΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΤΟΥ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ

Η παροιμία για τον αργοπορημένο πραματευτή έρχονταν στο νου των περισσοτέρων κάθε ώρα που περνούσε από το βράδυ της Κυριακής και ο Στ. Κάρμαντζης δεν εξέδιδε την τυπική δήλωση για το αποτέλεσμα της κάλπης. Αυτονόητο ότι κάτι περίμενε. Η απόφαση του να αμφισβητήσει ευθέως τη νίκη Μουσουρούλη με τη διαφορά των 235 ψήφων, ζητώντας αρχικά επανακαταμέτρηση, είναι παιχνίδι με τη φωτιά.
Όλοι αποδέχονται πως, μολονότι δεν κατέλαβε θέση στο Κοινοβούλιο, εντάσσεται στους νικητές της εκλογικής αναμέτρησης. Πέτυχε με την οργανωτικότητα του και την αδιαμφισβήτητη επιρροή του σε σημαντικό μέρος των συντηρητικών ψηφοφόρων να αναγορευτεί σε σταθερό πόλο και να τρομάξει τη βραδιά των εκλογών τον τομεάρχη και κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Ν.Δ..
Η επιτυχία αυτή δίνει συνέχεια στις εξίσου επιτυχημένες εξετάσεις του στις δυο αυτοδιοικητικές αναμετρήσεις που εμμέσως ή αμέσως πήρε μέρος. Δική του σφραγίδα είχε η εκλογή Μαλαφή στην Ομηρούπολη πριν 6 χρόνια, προσωπική απάντηση έδωσε ο ίδιος με την πρωτιά του σε όλο το Βόρειο Αιγαίο στις περιφερειακές εκλογές.
Μέτρησε τη δύναμη του, ως φορέας αποκλίνουσας από την ηγετική ομάδα της Ν.Δ. τάσης, όρισε τον εαυτό του ως εκπρόσωπο της εναπομείνουσας λαϊκής Δεξιάς στο νησί και συγκρούστηκε με τον Κ.Μουσουρούλη. Από αυτή τη σύγκρουση δεν κέρδισε αλλά δεν έχασε κιόλας. Ρισκάρει να ηττηθεί μετεκλογικά, αν όσα αύριο θα παρουσιάσει δεν ευσταθούν και κυρίως αν η διαφορά των 235 ψήφων δεν μεταβληθεί ουσιαστικά από την επανακαταμέτρηση.
Γιατί φυσικά δεν αποτελεί επιχειρηματολογία ουσίας ότι στις δημοσκοπήσεις 8 στους 10 δήλωναν ότι θα ψήφιζαν Κάρμαντζη, ούτε ότι οι πολιτικοί φίλοι του τον προτρέπουν να διερευνήσει ενδεχόμενο νοθείας, ούτε τέλος – τέλος τα τραγελαφικά που συνέβησαν στην Καλαμωτή, με την εμπλοκή της Αστυνομίας, για να αποτρέψει τον Φιλ. Βιτέλα να μοιράζει ψηφοδέλτια Μουσουρούλη έξω από το εκλογικό κέντρο.
Για να στοιχειοθετηθεί εκτεταμένη νόθευση του εκλογικού αποτελέσματος, ικανή να ανατρέψει διαφορά 235 ψήφων, επιβάλλεται να αποδειχθεί εμπλοκή οργανωμένου συστήματος, που περιλαμβάνει στις τάξεις του από μέλη Εφορευτικών Επιτροπών ως δικαστικούς αντιπροσώπους. Νοθεία δεν γίνεται από μόνη της.
Ή λοιπόν αύριο πείθει με αδιάσειστα στοιχεία για τους ισχυρισμούς του ή δίνει κλωτσιά στη δημόσια εικόνα του και δεν αποδέχεται ότι συγκαταλέγεται στους νικητές αλλά στην κατηγορία των χαμένων που αδυνατούν κιόλας να συμβιβαστούν με την ήττα τους. Δίκοπο μαχαίρι και κάποιος υποχρεωτικά θα κοπεί.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ