2.5.2012 16:45

“Ομογένεια, στρατός, ναυτιλία” (BINTEO)

• ΤΟ ΤΡΙΠΤΥΧΟ ΤΟΥ Χ. ΚΑΚΟΥΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

 

Τη δική του πρόταση για την έξοδο από την κρίση ανέλυσε μέσα από τον φακό του «π», ο υποψήφιος βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. Χ. Κακούλας.

 

«Ομογένεια, στρατός και ναυτιλία». Αυτούς τους τρεις τομείς ανέλυσε ως βασικούς πυλώνες της οικονομίας, ο κ. Κακούλας, λέγοντας ότι αποτελούν βασικά στοιχεία της εξόδου από την οικονομική και κοινωνική κρίση στην οποία έχει περιέλθει τα δύο τελευταία χρόνια η χώρα.

 

«Η ελληνική ομογένεια μπορεί και πρέπει να παίξει καθοριστικό ρόλο σε αυτή την κρίση. Αν λάβουμε ως δεδομένο ότι παρά το γεγονός ότι οι ομογενείς των ΗΠΑ αποτελούν μόλις το 1% του πληθυσμού, αλλά το 10% του ΑΕΠ της Αμερικής, τότε κάτω από τις κατάλληλες συνθήκες μπορούν να επιστρέψουν στην πατρίδα και να προσφέρουν μέσα από πολύ δυνατές και βιώσιμες επιχειρήσεις.

 

Εδώ θα πρέπει να σημειώσω ότι οι ομογενείς, πρέπει επιτέλους να αποκτήσουν επιστολική ψήφο. Όμως θα πρέπει να δοθούν κίνητρα. Ένα βασικό αφορολόγητο όριο της τάξεως των 50.000 θα μπορούσε να φέρει τις επενδύσεις των ομογενών πιο κοντά στην πατρίδα τους».

 

Ο κ. Κακούλας επίσης τόνισε ότι είναι ανάγκη να αυξηθεί η παρουσία του στρατού στις παραμεθόριες περιοχές αφού σύμφωνα με τον ίδιο, θα εισρεύσει χρήμα στην τοπική αγορά.

 

Σε ότι αφορά τη ναυτιλία ο ίδιος ανέφερε ότι θα πρέπει να δοθεί αφορολόγητο σε όλες τις ναυτιλιακές εταιρίες με βασικές προϋποθέσεις, τα πληρώματα να αποτελούνται κατά το 50% από Έλληνες, να μεταφερθούν τα γραφεία των εταιρειών στην Ελλάδα και τέλος να αναρτηθεί στα πλοία τους η ελληνική σημαία. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ