3.5.2012 15:05

«Οι εκλογές πρέπει να γίνουν βήμα διεξόδου» (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Φ. ΧΑΛΑΤΣΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΙΣΧΥΡΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΣΤΗ ΝΕΑ ΒΟΥΛΗ

«Το κράτος δικαίου δεν είναι ο εξωραϊσμός  της εξουσίας, αλλά η οριοθέτηση της. Η δικαιοδοσία των κυβερνήσεων οφείλει να σταματά εκεί που αρχίζουν οι εγγυήσεις για τα δικαιώματα των πολιτών. Χρειαζόμαστε όχι απλώς αλλαγή κυβέρνησης, αλλά ριζική αλλαγή πορείας και τρόπου διακυβέρνησης».

Η Φ. Χαλάτση, έχοντας ως  «ταυτότητα» τον τρόπο ζωής και τη δράση που έχει αναπτύξει μαζί με το σύζυγο της Γιώργο και την ομάδα τους, μπορεί να απευθύνεται στους πάντες επειδή ξέρουν ότι δεν μιλάει ευκαιριακά, αλλά αυτά που λέει τα βιώνει στην πράξη.

 

Οικονομία

Η οικονομική κρίση, που όπως υποστηρίζει μόλις τώρα αρχίζει, είναι η κορυφή του παγόβουνου, αφού συνδέεται άμεσα με την κρίση στην κοινωνία και το περιβάλλον.

« Οι ίδιοι παράγοντες που δεκαετίες τώρα καταστρέφουν το περιβάλλον, έπαιξαν καταλυτικό ρόλο και στην οικονομική κρίση. Η κοντόφθαλμη οπτική, η αδιαφορία για τις επόμενες γενιές,  το ξεπούλημα του συλλογικού στο ατομικό συμφέρον, η αδιαφορία και η πολιτική ανευθυνότητα, η εκτεταμένη ανομία και η διαφθορά, η προτεραιότητα και η ανοχή και σε  πολλές περιπτώσεις η συναλλαγή στα κάθε είδους οικονομικά συμφέροντα, είχαν από την αρχή ημερομηνία λήξης. Τώρα ζούμε την παταγώδη κατάρρευση τους», εξηγεί.

 

Το κίνημα στο οποίο μετέχει προτείνει ριζικές αλλαγές σε όλα  όσα μας έκαναν τον αδύναμο κρίκο της ευρωζώνης.

«Η αντίθεση μας στο Μνημόνιο και τις πολιτικές της τρόικας  δεν σημαίνει επιστροφή στα προηγούμενα αδιέξοδα. Ζητάμε αποκέντρωση στην οικονομία,  τους θεσμούς και τις αποφάσεις. Κάθε περιφέρεια πρέπει να σχεδιάζει η ίδια το δικό της σχέδιο για αναπροσανατολισμό της οικονομίας της σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες της.

Είμαστε πολίτες της Ευρώπης και μαζί με το πράσινο κίνημα θέλουμε μια Ευρώπη με κοινωνική δικαιοσύνη. Λέμε όχι στην έξοδο από το ευρώ, αφού κάτι τέτοιο θα συμπίεζε ακόμη περισσότερο την αγοραστική μας δύναμη. Ανάπτυξη για εμάς είναι εκτεταμένες επενδύσεις στις υποδομές, που θα είναι φιλικές στο περιβάλλον και η βιώσιμη αναζωογόνηση της υπαίθρου με καινοτόμες δράσεις συμβατές με το φυσικό περιβάλλον. Όπως ακόμη πρέπει να αποκτήσουμε επιτέλους κοινωνικό κράτος.»

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ