7.5.2012 12:08

Ο Στ. Καραβασίλης για το αποτέλεσμα των εκλογών

 
"Οι πολίτες αποδοκίμασαν τα δύο μεγάλα κόμματα εξουσίας που υπέγραψαν   το 2ο Μνημόνιο  και τις πολιτικές που εκφράζει. Η κοινωνία έδειξε ότι έχει ξεπεράσει τις αντοχές της.
Ουσιαστικά ο δικομματισμός όπως το είχαμε γνωρίσει έχει τελειώσει ως πολιτική αντίληψη και πρακτική και όπως τον είχε προδιαγράψει η βούληση των συντηρητικών κύκλων της Ευρωζώνης. Το πολιτικό σκηνικό αναδιατάσσεται πλήρως  μέσα σε ένα κλίμα ρευστότητας. Η άνοδος της αριστεράς στην οποία ο λαός έδειξε την εμπιστοσύνη του, την επιφορτίζει με ευθύνες διαχείρισης του αποτελέσματος.  
Η είσοδος της φασίζουσας δεξιάς στο ελληνικό κοινοβούλιο αποτελεί πλέον πραγματικότητα και θα πρέπει όλοι μας να αναλογιστούμε τις ευθύνες μας.
Μέσα σε αυτό το κλίμα, αν και το πιο νέο κόμμα απ όλα,  η «Κοινωνική Συμφωνία» πρόταξε μια αξιόπιστη πρόταση διεξόδου από την κρίση. Δυστυχώς δεν είχαμε το χρόνο να προβάλουμε τις θέσεις και πείσουμε τον κόσμο για την πρόταση μας. Σε μια Ευρώπη που αλλάζει αλλά και σε μία Ελλάδα που αλλάζει θα είμαστε παρών για να αγωνιστούμε για την ανασυγκρότηση του δημοκρατικού, προοδευτικού χώρου που έχει ανάγκη η πατρίδα μας.
Θέλω να ευχαριστώ προσωπικά όλους τους πολίτες της Χίου που τίμησαν την «Κοινωνική Συμφωνία» με τη ψήφο τους. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω όλους τους δημοσιογράφους του νησιού μας που στήριξαν με αντικειμενικό και επαγγελματικό τρόπο τη προσπάθεια ενός νέου κόμματος στα πρώτα του βήματα". 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ