9.5.2012 10:46

Ο φον Βουνάτσος, οι συνεργάτες του και οι αυτονόητοι συνειρμοί

ΠΩΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΕΣΒΟΥ ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΕΠΙΚΟΥΡΟΥΝ

Από την πρώτη μέρα λειτουργίας του ενιαίου Δήμου Λέσβου ο δήμαρχος Δημ. Βουνάτσος είχε την πολυτέλεια να προσλάβει 13 άτομα της αρεσκείας του ως ειδικούς επιστημονικούς συνεργάτες. Αντίστοιχοι αριθμητικά ήταν και οι καταργούμενοι δήμοι. Δεν βιάστηκε. Προχώρησε στη στελέχωση του γραφείου του μόλις με 4, την «προσωπική του φρουρά», ανθρώπους της απολύτου εμπιστοσύνης του, για να σταθεί από την πρώτη στιγμή ως αφεντικό στο δημαρχείο του.

Πέρασε ένας χρόνος κι ο δήμαρχος Λέσβου διαπίστωσε στην πράξη που πονάει το δημοτικό σύστημα. Προκήρυξε διαδικασία πρόσληψης άλλων 4 έμπειρων ή καταρτισμένων στελεχών σε τομείς που έχει ανάγκη.
Οι ειδικοί συνεργάτες που θα προσληφθούν κατά τη διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη, θα απασχολούνται στο Δήμο για την παροχή υπηρεσιών σε εξειδικευμένα θέματα και πιο συγκεκριμένα θα καλυφθούν:
- μια θέση ειδικού συνεργάτη σε θέματα διερεύνησης-αξιοποίησης προγραμμάτων και ένταξης έργων.
- μια θέση ειδικού συνεργάτη σε θέματα θεατρικής παιδείας, προβολής του λαϊκού μας πολιτισμού και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων.
- μια θέση ειδικού συνεργάτη με αντικείμενο τη νομική προετοιμασία και νομική αντιμετώπιση θεμάτων του Δήμου και των νομικών του προσώπων.
- μια θέση ειδικού συνεργάτη με αντικείμενο την προώθηση μελετών οικιστικών, πολεοδομικών, ανάπλασης χώρων και κτηρίων, ανάπλασης όψων παραδοσιακών οικισμών, ανάπλασης όψεων κτηρίων παραδοσιακών οικισμών, καθώς και αξιοποίησης παραδοσιακών δημοτικών ακινήτων.
Τις υπολειπόμενες 5 θέσεις δεν τις ενεργοποιεί ακόμα, αρνούμενος να επιβαρύνει κι άλλο τον ήδη φορτωμένο οικονομικά Δήμο Λέσβου.

 
Υ.Γ.: Οποιαδήποτε σύγκριση με τις επιλογές του δημάρχου Χίου χαρακτηρίζεται κακοπροαίρετη, κακόβουλη και πλεονάζουσα εμπάθειας. Δεν θα υποδείξει ο Βουνάτσος στον μετρ της Αυτοδιοίκησης πώς να δράσει…

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ