7.5.2012 16:06

«Ο δικομματισμός είχε φάει τα ψωμιά του»

ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΚΚΕ

Το τέλος του δικομματικού συστήματος «διάβασε» το ΚΚΕ στα αποτελέσματα των εκλογών, σημειώνοντας όμως παράλληλα ότι ήταν τα αναμενόμενα, αφού ο λαός επέλεξε την εύκολη λύση κι όχι εκείνη της ανατροπής του συστήματος, που θα τον οδηγούσε στην εξουσία και παραμένει εγκλωβισμένος στα προβλήματα του μέσα στο καπιταλιστικό σύστημα. Και τοπικά το αποτέλεσμα χαρακτηρίζεται αναμενόμενο, αφού, όπως σημειώνεται, είχαν ήδη διαφανεί οι τάσεις των ψηφοφόρων.
Από το ΚΚΕ ο Γ. Αμπαζής δήλωσε στον «π»:
«Το ΚΚΕ θεωρεί το εκλογικό αποτέλεσμα μια φυσική εξέλιξη προδιαγεγραμμένη εδώ και πολύ καιρό από το αστικό πολιτικό σύστημα, αφού είχε διαφανεί ότι ο δικομματισμός είχε φάει τα ψωμιά του. Φάνηκε ότι οι εργαζόμενοι έχουν δυσκολία να συνειδητοποιήσουν τις συνέπειες της βαθιάς οικονομικής κρίσης όσο αφορά το πολιτικό σκηνικό, το οποίο ήδη είναι υπό διαμόρφωση. Ψήφισαν κάτω από την ανάγκη των άμεσων πολιτικών λύσεων, κάτι που εκτιμάμε ότι δεν είναι δυνατόν να γίνει, αφού οι δυνάμεις του ευρωμονόδρομου βρίσκονται σε βαθιά κρίση κι αδυνατούν να ξεφύγουν από τη διαχειριστική αντίληψη που τις διακατέχει. Το ΚΚΕ μίλησε στον εργαζόμενο λαό με τη γλώσσα της αλήθειας, επαναλαμβάνει ότι δεν είναι δυνατόν μέσα στον καπιταλισμό να δοθούν απαντήσεις- λύσεις στα λαϊκά προβλήματα και θα συνεχίσει από αύριο το πρωί να εμπνέει τους καθημερινούς αγώνες των εργαζομένων. Οι πολιτικές δυνάμεις θα κριθούν από τη σταθερότητα των πολιτικών αρχών και θέσεων τους».

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ