30.4.2012 20:44

Να μιμηθούν την Ε.Μ.Χ οι κυβερνήσεις (ΒΙΝΤΕΟ)

ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ «ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟΠΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ».

Nα ψηφίσουν συναισθηματικά, με οργή γι΄ αυτούς που μας οδήγησαν σε  αυτή την άσχημη κατάσταση, αλλά και με περίσκεψη για να αλλάξει ο πολιτικός χάρτης της χώρας, ζητούν οι Οικολόγοι Πράσινοι. Στην χθεσινή συνέντευξη τύπου ο συντονιστής της Εκτελεστικής Γραμματείας  του κινήματος  Γ. Τσέκος, με την παρουσία των υποψήφιων Β. Μπάλλα, Μ. Μπογή και Φ. Χαλάτση και υποστηρικτών του κινήματος, επανέλαβε ότι η χώρα δεν κινδυνεύει από ακυβερνησία αν δεν εξασφαλίσουν αυτοδυναμία τα δύο πρώτα κόμματα, αλλά  μόνο από τις ελλείψεις προοπτικής και πρότασης εξόδου από την κρίση.

 

Παράδειγμα η ΕΜΧ.

 

Ο εκπρόσωπος του κόμματος «έπαιξε» πολύ με την έννοια «βιώσιμη ανάπτυξη» τονίζοντας ότι είναι διατεθειμένοι να συνεργαστούν με τις δυνάμεις που θα μπορούν να λειτουργήσουν ως πυλώνας βιώσιμης ανάπτυξης και δεν θα μας γυρίσουν απλά και μόνο στην προ μνημονίου εποχή.

«Αυτές δυνητικά δεν μπορούν να είναι το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ, ούτε οι φορείς που με τη λειτουργία τους  στη βουλή τους επέτρεψαν να εφαρμόσουν κακές πολιτικές, αλλά οι πολιτικές δυνάμεις που είναι αντίθετες με το μνημόνιο και έχουμε περιθώρια σύγκλησης απόψεων με διάλογο από μηδενική βάση».

Ως παράδειγμα άξιο για μίμηση ανέφερε τον τρόπο  λειτουργίας της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών αποκαλώντας την αναπτυξιακή της στρατηγική «επένδυση αλληλεγγύης και παράδειγμα τοπικής οικονομικής δράσης.

Οι οικολόγοι πράσινοι  δηλώνουν τον σαφή ευρωπαϊκό τους προσανατολισμό με κύριους άξονες όμως  την αλλαγή της φορολόγησης και την επένδυση στη βιώσιμη περιβαλλοντική ανάπτυξη .

«Πρέπει να βρεθούν σημεία σύγκλισης με κυρίαρχο στοιχείο τον άνθρωπο, η κρίση είναι κυρίως  θεσμική, όχι μόνο πολιτική και οικονομική

 

Εργασιακά

 

Ο Γ. Τσέκος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον των συνδικάτων και των συνδικαλιστών, τονίζοντας ότι « στα εργασιακά τον πρώτο λόγο πρέπει να έχουν οι εργαζόμενοι, χωρίς την επιβολή του νόμου των συνδικάτων και των συνδικαλιστών όπως έχουν κυριαρχήσει έως σήμερα».

Σλόγκαν του κινήματος, είναι ότι «δεν θα γίνουν επαγγελματίες πολιτικοί αλλά κάνουν πολιτική παρέμβαση για να εφαρμόσουν αλλαγές που θα ωφελήσουν τον άνθρωπο και το περιβάλλον». 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ