21.4.2012 14:39

Μ. Σόδη: «Εγώ δεν ζω από χρήματα του δημοσίου…» (VIDEO)

Η Μ. ΣΟΔΗ ΖΗΤΑΕΙ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΠΕΙΔΗ ΓΝΩΡΙΖΕΙ «ΑΠΟ ΠΡΩΤΟ ΧΕΡΙ» ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΧΙΟΥ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΟΥΣ

Ηχηρό μήνυμα με πολύ συγκεκριμένους αποδέκτες, έστειλε η Μ. Σόδη προειδοποιώντας τους ότι δεν θα υποκύψει σε πιέσεις και εκβιασμούς για να αποχωρήσει, θα δώσει τον αγώνα της έντιμα και θα την βρούν μπροστά τους.

Στην πρώτη προεκλογική της συνέντευξη δεν δίστασε  να γνωστοποιήσει ότι «Απο τη  στιγμή  που  αποφάσισε  να   είναι  υποψήφια  κάποιοι την πλησίασαν  για  να  γίνει  και  αυτή  μέρος  του  συστήματός  τους    και   κάποιοι  προσπάθησαν  να  την  αποτρέψουν  από την τελική της απόφαση…

«Και  τώρα  που  είμαι  στην  τελική  ευθεία  θέλουν  με  χίλιους  τρόπους  να  ανακόψουν την  πορεία  μου ασκώντας  κάθε  είδους  πίεση. Εγώ  λοιπόν  απαντώ ότι θα κάνω με διαφάνεια και χωρίς απρεπείς συμπεριφορές τον πολιτικό μου αγώνα με ήθος και ευπρέπεια,  όπως αρμόζει στη δική μου παιδεία και τη θεώρηση μου για τη συναγωνιστική αντίληψη στη  ζωή».

 

Η Νέα Δημοκρατία και η Μαρία

Με κύρια θέση ότι το ΠΑΣΟΚ δημιούργησε τα σοβαρότερα και πολύ περισσότερα προβλήματα που έχουν φέρει την Ελλάδα στο χείλος της αβύσσου, ζητάει από τους ψηφοφόρους να εμπιστευθούν τη Νέα Δημοκρατία και να ψηφίσουν την ίδια, επειδή γνωρίζει τα προβλήματα της Χίου από πρώτο χέρι επειδή ζει εδώ, έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για την επίλυση τους από τότε που ασχολείται με τα κοινά, ενώ είναι και μια από αυτούς που έχουν πληγεί από την  καταστροφική  πολιτική  του  ΠΑΣΟΚ. Όμως, ιδιαίτερα τονίζει ότι μπορεί να απευθύνεται στον κόσμο γιατί δεν   έχει   διατελέσει ποτέ  σε  καμιά   διορισμένη και έμμισθη  θέση, ειδικά  τις  εποχές  που  ήταν  χρυσές  για κάποιους.

 

«Την  ώρα  που  άλλοι   βρίσκονταν  σε  περίοπτες  πολιτικές  θέσεις  και  κάποιοι  από  αυτούς  γέμιζαν  τα   πορτοφόλια  τους,  εγώ  όπως   και  πολλοί  από  εσάς  αγωνιούσαμε  για  το  μέλλον  της  δουλειάς  και  των  συνεργατών  μας. Μαζί  με  τον  σύζυγο  μου και   τα  ΜASTIC-SPA προβάλλουμε και προωθούμε  τη Χίο  και τη μοναδική μαστίχα  σε πολλά μέρη του κόσμου. Όλα  αυτά  απαιτούν   θυσίες, μόχθο, αγώνα και φυσικά   ίδια   κεφάλαια, όπως  σε  κάθε μικρομεσαία επιχείρηση. Μαζί μας δούλευαν και δουλεύουν Χιώτισσες και Χιώτες και αυτό το γνωρίζετε όλοι…».

 

Ναυτιλία:

Θεωρεί αναγκαία την επανίδρυση του υπουργείου εμπορικής ναυτιλίας, ως αφετηρία αναθέρμανσης του κλάδου που έχει πληγεί βάναυσα από την κυβερνητική πολιτική.

 

Υγεία:

Χωρίς περιστροφές, δηλώνει ότι η λειτουργία της νέας πτέρυγας του νοσοκομείου δεν θα λύσει τα προβλήματα υγειονομικής περίθαλψης των ασθενών.

«Το σύστημα υγείας είναι απάνθρωπο και τραγικό. Χρειάζεται νομοθετική τροποποίηση εκ βάθρων».

 

Λιμάνι:

Με την πρόταση Λαμπρινούδη θα συμφωνούσε μόνο αν είχε εξασφαλισμένες πιστώσεις. Από τη στιγμή που δεν υπάρχουν διαφωνεί ολοκληρωτικά. Υποστηρίζει την αξιοποίηση του λιμανιού της Χίου με την δημιουργία νέων σωστών υποδομών και παράλληλα ζητάει την επίλυση των προβλημάτων που θα δώσουν πραγματικά τη δυνατότητα στο λιμάνι των Μεστών να λειτουργήσει ως δεύτερος πόλος.

 

Νέα Δημοκρατία:

Δέχεται ότι έκανε και αυτή λάθη για τα οποία «πλήρωσε» στις εκλογές του 2009. Υποστηρίζει ότι δεν ψήφισε το δεύτερο μνημόνιο αλλά μόνο την αποδοχή της δανειακής σύμβασης για να μην πτωχεύσουμε.

 

Νέα κόμματα:

Αποκαλεί αποκόμματα τους πολιτικούς φορείς που έχουν δημιουργηθεί από διαγραμμένους της Νέας Δημοκρατίας και πιστεύει σε αυτό που είχε πει ο αείμνηστος Αβέρωφ.

«Όσα πρόβατα φεύγουν από τη στάνη τα τρώει ο λύκος»

 

Σισίτια  Μητρόπολης

Η Μ. Σόδη έχει παρελθόν στην κοινωνική προσφορά. Αυτή τη φορά την προσαρμόζει

στην εκλογική διαδικασία, αφού όπως ανακοίνωσε αποφάσισε να μην κάνει προεκλογικό αγώνα και να καταθέσει τα χρήματα που θα ξόδευε στα  σισίτια  της Ιερής Μητρόπολης Χίου, στηρίζοντας με τον τρόπο της τον κόσμο που υποφέρει.

 

Ανεμογεννήτριες

Κατηγορηματικά στηρίζει όποια νόμιμη και αποδοτική αναπτυξιακή επένδυση είναι συμβατή με τα γεωλογικά δεδομένα του νησιού.  

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ