8.6.2012 14:15

Κ. Τριαντάφυλλος: «Υποχρέωση μου η διασφάλιση της αξιοπρέπειας των συμπολιτών μου»

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΕ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΥΓΕΙΑΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥ ΝΑΥΤΗ

«Η διασφάλιση της αξιοπρέπειας των συνταξιούχων ναυτικών αποτελεί προτεραιότητα για τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του νησιού», δήλωσε ο Κ. Τριαντάφυλλος σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ανακοινώνοντας ότι τα οξυμένα προβλήματα στο χώρο της υγείας και της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης αλλά και τα εντεινόμενα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ασφαλισμένοι του Οίκου Ναύτη από την ένταξη τους στον ΕΟΠΥΥ, τον οδήγησαν στην αποστολή εγγράφων αναφορών στους υπηρεσιακούς υπουργούς, Υγείας, Οικονομικών και Ανάπτυξης, με αίτημα τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση τους.
Ο υποψήφιος βουλευτής Χίου, αναφέρθηκε στην ιδιαιτερότητα του νησιού μας το οποίο λόγω της ναυτικής παράδοσης έχει σε σχέση με τον πληθυσμό περισσότερους ασφαλισμένους στον Οίκο Ναύτη και ζήτησε την ευελιξία των υπουργείων για την αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης.
Εκτός από τους υπουργούς με υπόμνημα του απευθύνεται και στον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Βουδούρη όπως και στον υπουργό υγείας από τους οποίους ζητά να λειτουργεί ο Οίκος Ναύτη όπως προβλέπεται από τον ΕΟΠΥΥ και να σταλούν οι σχετικές εγκύκλιοι σχετικά με το καθεστώς λειτουργίας του.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ασφαλισμένοι, οι καρκινοπαθείς και οι χρόνια ασθενείς σχετικά με την εξεύρεση φαρμάκων.
«Είναι πρωτόγνωρες οι συνθήκες που ζούμε. Θεωρώ υποχρέωση με αυτές μου τις αναφορές να δείξω στους συμπολίτες μου ότι είμαι εδώ, έχω γνώση και άποψη για το θέμα και διεκδικώ όλα όσα είναι απαραίτητα για να ζήσουν αξιοπρεπώς» είπε χαρακτηριστικά.
Αιτία σύμφωνα με τον κ. Τριαντάφυλλο που έχει οδηγήσει σε αυτή την κατάσταση είναι η ακυβερνησία του τελευταίου διαστήματος, η αδυναμία διαπραγμάτευσης της χώρας στο εξωτερικό, και εκπομπής σήματος ομοψυχίας και σταθερότητας και εκδήλωσε την άμεση όπως τη χαρακτήρισε αναγκαιότητα εκταμίευσης χρημάτων από τη δανειακή σύμβαση η οποία θα καλύψει το σύνολο των υποχρεώσεων στους ιδιώτες αυξάνοντας την ανύπαρκτη αυτή τη στιγμή ρευστότητα στην αγορά.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ