30.4.2012 20:12

Η «σούπερ» σελήνη της 6ης Μαϊου (ημέρας εκλογών) και η κινδυνολογία της καταστροφής!

Σε φυσικές καταστροφές και κοινωνικές εξεγέρσεις, μπορεί να οδηγήσει η 6η Μαϊουδηλαδή η ημέρα των εκλογών, λόγω «σούπερ» Σελήνης και πανσελήνου! Το φαινόμενο αυτό, που θα εκδηλωθεί το βράδυ των εκλογών θεωρείται από τα πιο ισχυρά των τελευταίων ετών, σύμφωνα με τον Διονύση Σιμόπουλου, διευθυντή του Ευγενιδείου Πλανηταρίου, διεθνούς φήμης φυσικού και αρθρογράφου της εφημερίδας «Έθνος». Όπως αναφέρει ο ίδιος, η «σούπερ σελήνη», έχει «διαχρονικά έχει συνδυαστεί με φυσικές καταστροφές αλλά και με κοινωνικές εξεγέρσεις, με αποτέλεσμα τη σχετική κινδυνολογία».
Αποκτά δε ιδιαίτερο ενδιαφέρον  από το γεγονός ότι εκτός από την Ελλάδα, θα έχουμε επαναληπτικό γύρο εκλογών και στη Γαλλία και από τα αποτελέσματά της, λένε οι ηγέτες της Ε.Ε θα κριθεί εν πολλοί η τύχη της Ευρωζώνης.
Ανεξαρτήτως των πολιτικών, παραθέτουμε στοιχεία του άρθρου του κ. Δ. Σιμόπουλου για το πλανητικό φαινόμενο και παραπέμπουμε για το πλήρες ρεπορτάζ στην ηλεκτρονική έκδοση του «Εθνους».
Όταν η απόσταση μεταξύ Γης και Σελήνης είναι πιο μικρή, τότε έχουμε τη «σούπερ σελήνη» που συμβαίνει 4-6 φορές το χρόνο ενώ  ο συνδυασμός της με την πανσέληνο, επαναλαμβάνεται μια φορά κάθε 2-3 χρόνια. Φέτος στις 6 Μαΐου όπου και πάλι έχει πανσέληνο, το περίγειο της σελήνης θα είναι σε απόσταση 356.955 χιλιομέτρων από τη γη και θεωρείται από το πιο ισχυρά των τελευταίων ετών.
Το άρθρο επικαλείται τον αστρολόγο  Ρίτσαρντ Νόλε  που επινόησε τον όρο «σούπερ Σελήνη» το 1979 και είναι πεπεισμένος ότι τα σεληνιακά περίγεια προκαλούν φυσικές καταστροφές, ενώ με το πέρασμα του χρόνου το σεληνιακό περίγειο έχει συνδυαστεί με ακραία φυσικά φαινόμενα, καταστροφές, αλλά και με κοινωνικές εξεγέρσεις, με αποτέλεσμα να έχει πυροδοτηθεί μια σχετική κινδυνολογία. Ενδεικτικά αναφέρονται  οι καταστροφικές καταιγίδες στη Νέα Αγγλία το 1938,   οι πλημμύρες στην περιοχή Χάντερ Βάλεϊ στην Αυστραλία το 1955 , ο κυκλώνας Τρέισι το 1974,  ο τυφώνας Κατρίνα το 2005 , ο φονικός σεισμός της Ιαπωνίας το 2011, το ναυάγιο του «Τιτανικού» κ.α, παρ΄ ότι κάποιες από τις συμπτώσεις αυτές, είχαν χρονική απόκλιση έως και μία εβδομάδα.
Τι ακριβώς μπορεί να είναι καταστροφικό για την Ελλάδα, το βράδυ των εκλογικών αποτελεσμάτων, δηλαδή η υπερψήφιση ή η καταψήφιση δανειακής σύμβασης, δια μέσου της επιλογής του κόμματος που θα κάνει το εκλογικό σώμα, θα αποδειχθεί στην πράξη...
(ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ)

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ