25.4.2012 12:26

Η "Κοινωνική Συμφωνία" στο Σκυλίτσειο (BΙΝΤΕΟ)

 

Οι υποψήφιοι της Κοινωνικής Συμφωνίας Καραβασίλης Σταύρος και Μάρκος Κουντουρούδας επισκέφτηκαν το Νοσοκομείο Χίου όπου και συναντήθηκαν με τον Διοικητή του Νοσοκομείου και συνομίλησαν με το νοσοκομειακό και το ιατρικό προσωπικό.

Στο σχετικό δελτίο Τύπου, η «Κοινωνική Συμφωνία» αναφέρει:

«Οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου βρίσκονται εδώ και πολλές μέρες σε επίσχεση εργασίας για την καταβολή οφειλομένων και την μείωση των κονδυλίων των εφημεριών (νυκτερινές, καθημερινές, Κυριακές και αργίες).

Ενημερώθηκαν από την Διοίκηση του Νοσοκομείου για όλα τα θέματα που αφορούν την ιατρική, διοικητική και υλικοτεχνική υποδομή του νοσοκομείου. Η συζήτηση επεκτάθηκε σε ζωτικά θέματα λειτουργίας του νοσοκομείου, νέα πτέρυγα, «κούρεμα» των αποθεματικών του νοσοκομείου, μείωση των λειτουργικών δαπανών και των συσσωρευμένων οφειλών τρίτων προς το νοσοκομείο.

Οι επιπτώσεις των πολιτικών των μνημονίων στο ευαίσθητο τομέα της Υγείας είναι εμφανής. Η υγεία των νησιωτών, αν και θα έπρεπε να είναι σε πρώτη προτεραιότητα, κινδυνεύει από τις συνεχείς περικοπές δαπανών χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η ιδιαιτερότητα της νησιωτικότητας. Πρώτη προτεραιότητα  είναι η εξοικονόμηση δαπανών για τους δανειστές μας και σε δεύτερη  μοίρα η υγεία των πολιτών.

Οφείλουμε να ανατρέψουμε αυτές τις πολιτικές , που βάζουν σε κίνδυνο όχι μόνο τα εισοδήματα των πολιτών αλλά και την ίδια την υγεία τους. Γι’ αυτό στις 6η Μαΐου το μήνυμα θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο:

ü  Αναβάθμιση δημόσιας υγείας (Ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη) και πρόνοιας για όλους τους πολίτες. Εξορθολογισμό δαπανών, ενίσχυση των δημόσιων νοσοκομείων, ηλεκτρονική διακυβέρνηση παντού, μείωση ιατροφαρμακευτικής δαπάνης για τα ασφαλιστικά ταμεία, παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών δημόσιας  υγείας».  

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ