3.5.2012 9:50

«Η αλλαγή δεν γίνεται από τα κόμματα εξουσίας»

 
Οι Οικολόγοι Πράσινοι δεν  στοχεύουν στην αρνητική ψήφο ή στην ψήφο τιμωρίας
Τους  ενδιαφέρει να μπουν στο κοινοβούλιο για  να φέρουν την αλλαγή. Δεν θα μπορούσαν να κάνουν την αλλαγή με ένα κόμμα εξουσίας. Στοχεύουν στις συνειδητές ψήφους, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν είναι καλοδεχούμενοι και οι ψήφοι διαμαρτυρίας και τιμωρίας, αλλά δεν είναι αυτοσκοπός
«Συνειδητή είναι και η ψήφος που βάζει φραγμό στο σύστημα του δικομματισμού για  να μεταβούμε σε ένα δημοκρατικό σύστημα που δεν θα φοβάται τις κυβερνήσεις των πλειοψηφικών συνδυασμών την επόμενη μέρα» δηλώνει ο υποψήφιος του κόμματος  Β. Μπάλλας.
 
Η ΣΤΟΧΕΥΣΗ
Προσδιορίζει την συμμετοχή του στις εκλογές ως μια  μοναδική διέξοδο και ευκαιρία  να αλλάξει η κατάσταση μέσα από την ίδια την  οικονομική και πολιτική κρίση, με την συμμετοχή νέων ανθρώπων που δεν έχουν «καεί» στο πολιτικό σύστημα και τολμούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία φεύγοντας από τις πλατείες, τα θεωρεία και τις εξέδρες για  να μπουν στην πολιτική κονίστρα, με πολλαπλή στόχευση.
 
Ο ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΣ
 «Ο λόγος είναι και  συμβολικός. Θέλω  να δείξω ότι ην πολιτική σκηνή δεν ανήκει μόνο στα μεγάλα τζάκια και την παράδοση, όσο και αν την αγαπάω. Είναι κάτι  στο οποίο  μπορούν και πρέπει να συμμετάσχουν όσοι αισθάνονται ότι μπορούν να προσφέρουν στον τόπο και στη συνέχεια θα κριθούν. Πολύς άξιος κόσμος αρνείται να συμμετάσχει γιατί η εμπλοκή στην πολιτική και  στα κοινά έχει συνδυαστεί με ένα παιχνίδι που φθείρει χωρίς να δημιουργεί. Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των εκλογών, υπάρχει ο συμβολισμός οι άνθρωποι που φοβόταν, να μπορούν να συμμετέχουν».
 
 ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΩΝ:
«Η επένδυση της εταιρίας Imberdrola Ρόκας έχει καθαρά χαρακτηριστικά βιομηχανοποίησης, εγκατάστασης βιομηχανικών αιολικών εγκαταστάσεων.
Είναι εγκαταστάσεις  τεράστιας παραγωγικής δυναμικότητας ενέργειας, που έχει στόχευση την εξαγωγή ρεύματος και όχι την κάλυψη των τοπικών ενεργειακών αναγκών. Όλα πρέπει να γίνονται με μέτρο. Στο παρελθόν είχαμε όσους ανεμόμυλους χρειαζόταν για να εξυπηρετηθεί η τοπική παραγωγή και κατανάλωση για να αλέθουν το αλεύρι του τόπου. Αν προέκυπτε στο παρελθόν ότι η Χίος πρέπει να αλέθει όλο το αλεύρι του Αιγαίου, ενδεχομένως το τοπίο να ήταν άσχημο «στριμωγμένο» με ανεμόμυλους. Αυτό πάει να γίνει και τώρα, όταν τα νησιά του Αιγαίου πρέπει να τροφοδοτούν με ρεύμα όλη την Ελλάδα ή και ακόμη να εξάγεται στο εξωτερικό. Έχουμε χάσει το μέτρο και έχουμε παραδώσει το περιβάλλον και τα πολιτιστικά μας αγαθά στον πλούτο και στον συγκεντρωτισμό των πολυεθνικών εταιρειών».
 
 
 
 
ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ
«Οι επενδύσεις πρέπει να γίνονται με στρατηγική που θα σέβεται την φέρουσα ικανότητα του νησιού. Πρέπει να υπάρχει αρμονία ανάμεσα  στο τι υποδομές έχουμε και τι μπορούμε να υποστηρίξουμε σαν τουριστικός προορισμός. Απλά θέλει σωστό σχεδιασμό»
 
ΛΙΜΑΝΙ:
«Πριν από 10-15 χρόνια υπήρχε ένας στρατηγικός σχεδιασμός αξιοποίησης της  δυτικής πύλης εισόδου στο νησί και τον οδικό άξονα Χίου – Μεστών. Σχεδιάστηκε από κάποιον άλλο, αλλά ολοκληρώθηκε από τους ίδιους ανθρώπους που είναι τώρα  στην εξουσία. Είναι οι ίδιοι άνθρωποι έχοντας ολοκληρώσει αυτό το έργο και πριν παραδοθεί ακόμη, έχουν ξεκινήσει και συζητούν για ένα νέο λιμάνι. Αυτό δείχνει ότι δεν υπάρχει τελικά κανένας στρατηγικός σχεδιασμός για την πολιτική των μεταφορών και αυτό οδηγεί σε μια συνεχή κατασπατάληση πόρων, που τώρα δεν υπάρχουν κιόλας».

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ