5.5.2012 11:44

Γύρω στις 23.00 ασφαλής εκτίμηση του αποτελέσματος

Με δύο ώρες καθυστέρηση ενδέχεται να γίνει η πρώτη ασφαλής εκτίμηση των εκλογικών αποτελεσμάτων το βράδυ των εκλογών της 6ης Μαΐου, δήλωσαν οι ιθύνοντες της Singular Logic, που για μία ακόμη φορά έχει αναλάβει τη συλλογή και μετάδοση των αποτελεσμάτων, κατά τη συνάντηση που είχαν στο υπουργείο Εσωτερικών με τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους και εκπροσώπους των κομμάτων.
Αρχικά, οι ιθύνοντες της εταιρίας είχαν δηλώσει ότι η πρώτη ασφαλής εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος θα μπορούσε να γίνει στις 9:30 το βράδυ, ενώ τώρα, λόγω των ιδιαιτεροτήτων αυτών των εκλογών, αλλά και για την ασφαλέστερη εκτίμηση, ενδεχομένως να μετατεθεί για τις 11 το βράδυ.
Βεβαίως, όπως είχε επισημανθεί και την προηγούμενη εβδομάδα από τους υπεύθυνους της Singular Logic, η ασφαλής εκτίμηση θα υπάρξει εφόσον ανταποκριθεί το 50 % του δείγματος των 5.000 εκλογικών τμημάτων, που θα είναι τυχαίο και αντιπροσωπευτικό από τις 56 εκλογικές περιφέρειες.
Επίσης, οι άνθρωποι της εταιρίας είπαν ότι θα υπάρξει μία σαφή εικόνα για την εκλογική δύναμη των κομμάτων, αλλά ίσως να ξενυχτήσουμε σε περιπτώσεις κομμάτων που οριακά θα μπουν ή όχι στην επομένη Βουλή.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ