2.5.2012 9:45

Επιστολή Ε. Τσουρή για τις εφημερίες στο Νοσοκομείο Χίου

Eπιστολή  προς τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Θανάση Κωτσόπουλο, για το θέμα των εφημεριών των νοσοκομειακών γιατρών απέστειλε η υποψήφια βουλευτής  Χίου, Ελπίδα Τσουρή.
Στη σχετική ενημέρωση προς τα ΜΜΕ η κ. Τσουρή υπογραμμίζει ότι είναι η πρώτη φορά που: 1. Αναγνωρίζεται επίσημα η ανάγκη εξορθολογισμού της κατανομής εφημεριών, και 2. Υπάρχει επίσημη δέσμευση ότι, στο πλαίσιο αυτού του εξορθολογισμού, «πρωτίστως, θα αποκατασταθούν οι ανάγκες του Νοσοκομείου της Χίου, με τρόπο που να εκπληρώνει απολύτως την αποστολή του στην περιοχή».
Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει:
 
Αγαπητέ κύριε Γενικέ Γραμματέα,
πολύ σοβαρό θέμα, το οποίο αφορά στην εύρυθμη λειτουργία του «Σκυλίτσειου» Νοσοκομείου Χίου  και στην παροχή υπηρεσιών υγείας στο Νομό, είναι το θέμα της άδικης και αβάσιμης περικοπής του κονδυλίου των εφημεριών για τους νοσοκομειακούς γιατρούς.
Κατά παράβαση όσων γενικά ισχύουν, και για ανεξήγητους λόγους, η μείωση αυτή έχει φθάσει σε ποσοστό 40%, ειδικά στο Νοσοκομείο Χίου, με σχετική υπουργική απόφαση (ΑΔΑ: Β44ΞΗ-ΕΝ6), ενώ, η προβλεπόμενη, σύμφωνα με το μνημόνιο μείωση είναι της τάξης του 12%. Συγκεκριμένα, ενώ, σύμφωνα με τους όρους της δεύτερης δανειακής σύμβασης, το αντίστοιχο ποσόν έπρεπε να είναι 145.000 ευρώ, κατά μήνα, σήμερα είναι μόλις, 115.000 ευρώ, το οποίο, προφανώς, είναι ανεπαρκές, προκειμένου να καλυφθούν, με ασφάλεια, οι εφημερίες, για όλη τη διάρκεια του μήνα.
Η μειωμένη χρηματοδότηση θα έχει ως αποτέλεσμα την υποβάθμιση της παρεχόμενης ποιότητας ιατρικών υπηρεσιών, αλλά θέτει σε κίνδυνο και την ασφαλή λειτουργία του Νοσοκομείου. Πρέπει επίσης, να σημειωθεί ότι το Νοσοκομείο της Χίου βρίσκεται στην παραμεθόριο, είναι το μοναδικό Νοσοκομείο στο Νομό Χίου, Ψαρών και Οινουσσών και καλείται να αντιμετωπίσει  τα προβλήματα που προκύπτουν εξαιτίας της ακριτικής θέσης, της δυσκολίας στη διασύνδεση με τα γειτονικά νησιά και την ηπειρωτική Ελλάδα. Το πρόβλημα θα γίνει ακόμη πιο έντονο τους καλοκαιρινούς μήνες που ο πληθυσμός του νησιού αυξάνει, με την έλευση τουριστών.
Τέλος, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι ενδεχόμενη δυσλειτουργία του Νοσοκομείου της Χίου, θα αυξήσει τον αριθμό των αεροδιακομιδών των ασθενών, γεγονός που εκτός από επιπλέον κόστος, συνεπάγεται και επιπλέον κίνδυνο για τη ζωή συμπολιτών μας.
Επισημαίνω, κύριε Γενικέ, ότι, παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες, τόσο των γιατρών του Νοσοκομείου, όσο και του Διοικητή και παρά τις συνεχείς παρεμβάσεις μου, το θέμα, μέχρι σήμερα, δεν έχει ρυθμιστεί, ενώ είναι καταφανής η άδικη και άνιση μεταχείριση, σε σχέση με νοσοκομεία σε άλλους Νομούς.
Γνωρίζοντας την προσωπική σας ευαισθησία και τις γνώσεις σας, σας παρακαλώ για την αναθεώρηση της σχετικής υπουργικής απόφασης, προκειμένου να δοθεί οριστική λύση, με βάση τα δεδομένα και τις ανάγκες του Νοσοκομείου Χίου.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ