7.5.2012 13:24

«Είπα στον πατέρα μου να είναι ήσυχος για μένα»

ΣΕ ΦΟΡΤΙΣΜΕΝΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΑ ΚΛΙΜΑ Η ΠΡΟΣΦΩΝΗΣΗ ΤΟΥ Κ. ΜΟΥΣΟΥΡΟΥΛΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ

Ο Κ. Μουσουρούλης παρακολούθησε την εκλογική μάχη από το σπίτι του, κοντά στην οικογένεια του. Όταν άρχισαν να αποκτούν μια σαφέστερη εικόνα τα αποτελέσματα και να αποσαφηνίζεται το εκλογικό πεδίο, μεταφέρθηκε στο ξενοδοχείο «Χανδρής», όπου είχε  τις πρώτες επαφές με τους στενούς συνεργάτες του και κομματικούς φορείς. Για το εκλογικό του κέντρο ξεκίνησε μόνο όταν τα αποτελέσματα είχαν σχεδόν ολοκληρωθεί και η εκλογή του ήταν δεδομένη πια. Μετά την οριστικοποίηση των αποτελεσμάτων μάζεψε γύρω του τους συνεργάτες και τους φίλους του που ήταν από νωρίς στο γραφείο και τους απηύθυνε τα παρακάτω λόγια:

«Σας ευχαριστώ όλους από τα βάθη της καρδιάς μου γιατί με πιστέψατε, γιατί σταθήκατε πλάι μου, γιατί στηρίξατε τις επιλογές μου, γιατί υποστηρίξατε την απόφαση μου να κάνουμε έναν τίμιο αγώνα, όπως είπα και στην κεντρική μου ομιλία. Είμαι στην πολιτική επειδή πιστεύω ότι η ψήφος δεν αγοράζεται, δεν ανταλλάσσεται, δεν εκβιάζεται. Είμαι περήφανος γι’ αυτό, δεν αισθάνομαι καμία πικρία για τίποτα πάνω στο νησί, από την πρώτη στιγμή που πολιτεύτηκα είπα ότι δεν πρόκειται να διχάσω, αυτό θα κάνω και τώρα. Συγχαίρω το Στ. Κάρμαντζη για το αποτέλεσμα που έφερε, κοιτάω μπροστά, θα κάνω ό,τι μπορώ στο  άγνωστο υπόλοιπο της νέας θητείας μου, αφού το πολιτικό σκηνικό είναι ιδιαίτερα σύνθετο, για να βοηθήσω την πατρίδα μας και το νησί μου. Πάνω από όλα αυτά όμως η συγκίνηση είναι μεγάλη για από τη μία έως την άλλη άκρη του νησιού συνάντησα ανθρώπους που ακόμη και μετά από δυόμιση χρόνια δεν με είχαν γνωρίσει προσωπικά, δεν είχαν έλθει ποτέ στο γραφείο να μου ζητήσουν κάτι, κι όμως αυτοί οι άνθρωποι μου πέρασαν το μύνημα της ελπίδας και της αισιοδοξίας. Το πιστεύω αυτό,  γι’ αυτούς νομίζω τελικά ότι αξίζει τον κόπο να είναι κανείς στην πολιτική και να παλεύει και γι’ αυτούς θα συνεχίσω. Θα φύγω από τη Χίο γεμάτος ελπίδα και θα προσπαθήσω στην επόμενη Βουλή να κάνω ότι μπορώ να βοηθήσω για να βγει η χώρα από το αδιέξοδο που έχει περιέλθει.  Θέλω να περάσετε αυτό το μήνυμα σε όλους τους φίλους μας. Στην Αμανή είπα ότι δεν θα  κάνω εκεί την προσπάθεια μου να μαζέψω ψήφους ούτε για μένα, ούτε για το Σαμαρά, ούτε για τη Ν. Δ., αλλά για τον πατέρα μου, που ξεκίνησε από εκεί μόνος του, βοήθησε  τον τόπο του και όταν μίλησα μαζί του είπα ότι η Αμανή με τίμησε, όπως και την πρώτη φορά, και μπορεί να είναι ήσυχος για μένα».

 

Ψύχραιμος ο Στ. Κάρμαντζης

Ο Στ. Κάρμαντζης με ευγενικό τρόπο δεν θέλησε να κάνει καμία δήλωση και να φωτογραφηθεί, λέγοντας ότι δεν πρέπει να μιλήσει με τη φόρτιση των πρώτων  στιγμών μετά την ολοκλήρωση των αποτελεσμάτων. Επιφυλάχθηκε να το κάνει την κατάλληλη στιγμή όταν θα έχει αποφορτισθεί το κλίμα. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ