27.4.2012 19:12

«Έχω τελειώσει με την ιστορία που λέγεται Κοινοβούλιο» (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΟΤΣΑΚΑΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΡΥΒΕΙ ΟΤΙ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΑ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΑΚΗ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ

«Κατέστησα εγκαίρως σαφές στον Αλ. Τσίπρα ότι έχω τελειώσει με την ιστορία που λέγεται Κοινοβούλιο. Τον ευχαρίστησα, γιατί με τιμά, η πρόταση να είμαι δεύτερος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας αλλά επιθυμώ να στηρίξω την κοινή προσπάθεια δημιουργίας μιας νέας κυβερνητικής Αριστεράς. Και θα δημιουργηθεί, είναι καθαρά θέμα χρόνου.»

Ο Αντώνης Κοτσακάς ρίχνει φως στο παρασκήνιο των τελευταίων εβδομάδων, αποκαλύπτει τις επαφές που ο ίδιος είχε σε μια προσπάθεια συνένωσης του αριστερού χώρου και ξεκαθαρίζει ότι η «Ενωτική Κίνηση», με 25 υποψήφιους πανελλαδικά σε όλα τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ – Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο διατηρεί την ιδεολογική, πολιτική και οργανωτική της αυτοτέλεια.

Παράλληλα διαψεύδει την έρπουσα φημολογία ότι κόπηκε από το Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ για τους πολιτικούς δεσμούς του με τον προφυλακισμένο πρώην υπουργό Άκη Τσοχατζόπουλο, τραβώντας καθαρή διαχωριστική γραμμή με όσα κάποτε πολιτικά τους ένωναν. «Ήδη από το 2001 στο περίφημο συνέδριο είχε επέλθει η ρήξη», τονίζει, συμπληρώνοντας ότι αισθάνεται «πολύ άσχημα για ό,τι αυτό σηματοδοτεί» στη θέα του προφυλακισμένου πρώην υπουργού.

Αναλυτικά ακούστε τις δηλώσεις του στο ηχητικό απόσπασμα που ακολουθεί:  

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ