Εκλογές 2012

30/4/12 12:49

τελ. ενημ.: 30/4/12 12:50

Διεκδικούν ίσο εκλογικό επίδομα

• ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΜΕ ΑΠΟΧΗ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΩΝ ΟΤΑ

Να απέχουν από οποιαδήποτε εργασία συνδέεται με την εκλογική διαδικασία, αν δεν περιληφθούν στους δικαιούχους του εκλογικού επιδόματος, απειλούν μέσω της ΠΟΕ-ΟΤΑ οι εργαζόμενοι στους Δήμους, υποστηρίζοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα κηρύξουν απεργιακές κινητοποιήσεις που θα δημιουργήσουν σοβαρό πρόβλημα στις βουλευτικές εκλογές. 
 «Ό,τι πάρουν και οι άλλοι»                                                                                            
«Η πρόσφατη επαφή με τον υπουργό Εσωτερικών Τ. Γιανίτση δεν απέδωσε. Η απόφαση  είναι ειλημμένη από παλιά,  δεν ζητάμε κάποιο έξτρα επίδομα, αλλά να πάρουμε και εμείς ό,τι θα λάβουν οι υπάλληλοι της Περιφέρειας, του Υπουργείου Εσωτερικών, των σωμάτων ασφαλείας και οι δικαστικοί», τονίζει ο πρόεδρος του συλλόγου των εργαζομένων στους ΟΤΑ του Δήμου Χίου, Π. Πεντάκης, συντασσόμενος απόλυτα με τις δηλώσεις του προέδρου της ΠΟΕ ΟΤΑ Θ. Μπαλασόπουλου. Για να αποφευχθούν παρερμηνείες διευκρινίζει  ότι αυτό που ζητούν είναι να πληρωθούν για τις εργασίες που είναι πρόσθετες από τα συνήθη καθήκοντα και το ωράριο τους.    
 Αποχή
Σύμφωνα με τον πρόεδρο των εργαζομένων στους ΟΤΑ, Θ. Μπαλασόπουλο, αν η εκλογική αποζημίωση δεν δοθεί στους υπαλλήλους των Δήμων, τότε αυτοί θα απέχουν από οποιαδήποτε εργασία συνδέεται με την εκλογική διαδικασία, όπως π.χ. η μεταφορά των ψηφοδελτίων, η προετοιμασία των εκλογικών τμημάτων και η έκδοση πιστοποιητικών μεταδημότευσης ή εγγραφής στα δημοτολόγια. Η οριστική απόφαση ίσως να ληφθεί στο συνέδριο της ΠΟΕ ΟΤΑ που βρίσκεται σε εξέλιξη και ολοκληρώνεται σήμερα στη Θεσσαλονίκη.

Σχόλια άρθρου: 0