17.5.2012 9:15

Διεδρική, με … τέσσερις βουλευτές

ΜΕ ΧΙΩΤΙΚΟ ΑΙΜΑ ΣΤΙΣ ΦΛΕΒΕΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΙ ΔΥΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 300 ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ

Η πιο πολυπληθής ομάδα χιωτών βουλευτών ορκίζεται τις επόμενες ώρες στο Κοινοβούλιο και δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην υπηρεσιακή κυβέρνηση Πικραμμένου. Την ώρα που ο θόρυβος για τον αριθμό των εδρών μετά τις 17 Ιουνίου δε λέει να κοπάσει και το ερώτημα αν η Χίος θα μετατραπεί σε μονοεδρική ή όχι εκεί που πάει να διευκρινιστεί, εκεί ξαναφουντώνει, στην πιο σύντομη Βουλή των τελευταίων ετών θα ορκιστούν 4 βουλευτές με καταγωγή και επαφή με τη Χίο.
Εκτός των Κ. Μουσουρούλη και Κ. Τριαντάφυλλου χιώτικο αίμα κυλά στις φλέβες του Ν. Μηταράκη (Α’ Αθηνών – Ν.Δ.) και Αντώνη Γρέγου (Α’ Θεσσαλονίκης – Χρυσή Αυγή).

 
Ο Καμπούσης …

Γεννημένος στο κέντρο της Αθήνας το 1972 αλλά με καταγωγή από τον Κάμπο ο Νότης Μηταράκης συγκαταλέγεται στα πρόσωπα που ανέδειξε η προεδρεία Σαμαρά. Στην αρχή της παρουσίας του στην Ελλάδα δοκίμασε τις πιθανότητες εμπλοκής του στην πολιτική ζωή της Χίου, όμως η παρουσία Μουσουρούλη εκείνη την περίοδο τον έκανε να στραφεί στην Α’ Αθηνών, με διαβατήριο τη θέση του αναπληρωτή τομεάρχη Οικονομίας της Ν.Δ., με διασφαλισμένη την προβολή στα media.

Όπως σημειώνει στο βιογραφικό του, εργάσθηκε στον ιδιωτικό τομέα, ως οικονομικός αναλυτής, την περίοδο 1998-2010 και το 2005 βραβεύτηκε ως ο καλύτερος αναλυτής στον τομέα του Λιανικού Εμπορίου στην Ευρώπη. Έζησε στην Αγγλία, την Πολωνία και τη Γαλλία, δουλεύοντας και σπουδάζοντας.

Επέστρεψε στην Ελλάδα το 2010 για να αναλάβει καθήκοντα αναπληρωτή τομεάρχη Οικονομίας της Ν.Δ., υπό τον Αντώνη Σαμαρά. Το 2011 εκλέχτηκε περιφερειακός σύμβουλος Αττικής και ορίστηκα τακτικό μέλος της Πολιτικής Συνέλευσης του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Είναι απόφοιτος του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος Deree (BSc στη Διοίκηση Επιχειρήσεων - 1995) και μεταπτυχιακών τίτλων από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης (MSc Βιομηχανικές Σχέσεις - 1998) και από το INSEAD (MBA Διοίκηση Επιχειρήσεων – 2003). Είμαι επίσης Εταίρος (Fellow) του Βρετανικού Ινστιτούτου Διοίκησης Επιχειρήσεων και κάτοχος του διεθνούς τίτλου Πιστοποιημένου Οικονομικού Αναλυτή (CFA).

Είναι παντρεμένος με την Μαρία Δουρίδα, με την οποία έχει μια κόρη, την οποία μάλιστα βάφτισε στη Χίο.

 
… και ο Λαγκαδούσης
Την τετράδα συμπληρώνει ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Αντώνης Γρέγος. Εκλεγμένος στην Α’ Θεσσαλονίκης με 1.377 σταυρούς, είναι 46 ετών, απόφοιτος της Σχολής Εμπορικού Ναυτικού. Από το 1991 είναι διοικητικός γραμματέας στον Δήμο Θεσσαλονίκης. Έχει εργαστεί σε εταιρεία που παρέχει υπηρεσίες φύλαξης προσώπων. Στη σελίδα του στο facebook έχει ένα σχέδιο το οποίο συναντάται και σε γραφεία της Χρυσής Αυγής και θυμίζει σύμβολο ναζιστών. Εικονίζει έναν αετό που γραπώνει αντί για τη σβάστικα έναν κελτικό σταυρό.
Ο πατέρας του Βασίλης γεννήθηκε στη Λαγκάδα, την οποία κι ο ίδιος επισκέπτεται περιστασιακά τα καλοκαίρια. Οι αναμνήσεις των συγχωριανών του από τα παιδικά του χρόνια στη Λαγκάδα κάνουν λόγο για ένα πολύ σκληρό παιδί από τότε, ενώ η εκλογή του από των αριστερών καταβολών χωριό της Χίου χαρακτηρίζεται από πολλούς ως μεγάλη αντίφαση στην ιστορία της Λαγκάδας. 

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ